“Mexican Gothic” de Silvia Moreno-Garcia - recenzie
Mexican Gothic

“Mexican Gothic” de Silvia Moreno-Garcia

Mexican Gothic

Mexican Gothic” este cel mai bun exemplu că sunt incapabilă să mă țin de o listă de titluri de citit. Nu știu alții cum reușesc, dar eu dacă-mi propun ca în perioada următoare să mă apuc de cartea cutare, păi, să fii sigur(ă) ca taman pe aceea o voi tot amâna.

Și aceasta pentru că mereu se întâmplă ceva. Brusc, mă atrage alt roman. Alt scriitor. Nu mai am chef de alegerea inițială. Parcă nu se mai potrivește cu vremea de afară. Și, în general, dacă vine apocalipsa, aș vrea să mă surprindă cu ACEASTĂ carte în mână? Nu mai bine îmi aleg altceva?

În fine, cert este că între momentul în care mă decid asupra unui volum și până ajung să stau efectiv cu el în brațe, de obicei, trece mult timp. Foarte mult timp.

Poftim exemplul de față.

Nici nu cred că-ți mai amintești, dar îmi propusesem să citesc “Mexican Gothic“, romanul semnat de Silvia Moreno-Garcia, cu ocazia Halloweenului. Mi se părea lectura perfectă, având în vedere pleiada de premii care îl însoțește în toate prezentările editurii.

Cartea poate fi cumpărată de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Mexican Gothic a adunat o mulțime de premii

Dacă tot am pomenit de ele, să le și înșir:

@Premiul pentru cel mai bun roman horror la British Fantasy Awards;

@Câștigător al PACIFIC NORTHWEST BOOK AWARD;

@Câștigător LOCUS: cel mai bun roman horror;

@Nominalizat la NEBULA AWARD & BRAM STOKER AWARD;

@Declarat unul dintre cele mai bune romane din 2020 de The New Yorker, Vanity Fair, NPR, The Washington Post, Marie Claire, Vox, Mashable, Library Journal, Book Riot, Library Reads.

În plus, am căzut de pe canapea entuziasmată când am citit o frază dintr-o cronică publicată de The Guardian despre Mexican Gothic: „Un amestec de scene horror și elemente de gothic tradițional, de parcă Lovecraft și-ar fi dat întâlnire cu surorile Brontë în America Latină.“

Pfffff… Ce combinație!

Prin urmare, planul era clar și simplu: citesc, recenzez și îți prezint textul pe blog fix de Halloween.

Și, de atunci, a trecut… cam jumatate de an. Ufffffffffffffff!

Așa că acum încerc din nou.

Cartea poate fi cumpărată de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!