Frankenstein de Mary Shelley - recenzie
Frankenstein

„Frankenstein” de Mary Shelley

Frankenstein

Nu fac excepţie de la regulă. Trecutul meu de cititoare ascunde un păcat des întâlnit în lumea noastră, a celor peste care se prăbuşesc rafturile pline de cărţi: există titluri de referinţă în literatura mondială de care eu una nu m-am atins.

Fie prea le citea toată lumea. Sau sunt atât de pomenite/povestite/ecranizate încât aveam impresia că oricum ştiam deja despre ce e vorba în paginile lor. Ori, pur şi simplu, nu am avut niciodată chef de ele.

„Frankenstein”, saracu’, a bifat toate motivele de mai sus.

Plus unul extrem de important, despre care cred că am apucat să-ţi mai spun aici, pe blog: mie mi-e frică de zombi. Morţii vii sunt creaturile fantastice care mă terifiază, prin urmare încerc să mă ţin departe de cărţile şi de filmele care îi au ca personaje principale. Sau secundare. Sau dacă doar trece prin cadru un zombi micuţ şi drăguţ… Nu, nu, mulţumesc foarte mult!

Frankenstein, tăticul tuturor zombilor literari şi cinematografici

Iar, din punctul meu de vedere, „Frankenstein”, celebrul roman al lui Mary Shelley, este… tăticul lor, al tuturor zombilor literari şi cinematografici!

Prin urmare, iată-mă ajunsă la o vârstă venerabilă 🙂  cu această lacună de neiertat pentru o bloggeriţă care se respectă. Şi poate că nu mă grăbeam s-o remediez, dacă nu aflam destul de recent cum a ajuns să scrie la varsta de 19 ani (!!!) Mary Shelley, o tânără cam sclifosită şi apretată din secolul al XIX-lea, „Frankenstein”, unul dintre cele mai populare romane gotice din toate timpurile (dacă eşti curios/curioasă, povestea se află AICI).

Şi atunci am tresărit. Şi mi-am spus: “Aaaaaa, păi, dacă Mary a putut să scrie la tinereţe o asemenea carte, o putea şi Ana la bătrâneţe s-o citească, nu??!!!”

Adică… girl power and stuff 🙂 !

Cartea (inclusiv în versiunea adaptată pentru copii) poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!