"Marvel Zombies: Foamea" de Robert Kirkman & Sean Phillips /Recenzie de comics
Marvel Zombies

„Marvel Zombies: Foamea” de Robert Kirkman & Sean Phillips /Recenzie de comics

Marvel Zombies

De când am cumpărat „Marvel Zombies: Foamea”, m-am gândit că o sa fie ideal de citit în noaptea de Halloween.

Este scris de celebrul Robert Kirkman (creatorul seriei nu mai puțin celebre “The Walking Dead”), este desenat de Sean Phillips (al cărui stil m-a cucerit cu seria “Criminal” – recenzia, AICI) și… are super eroi zombiiiiiii!!!

Înainte de a începe, un avertisment (începe să devină o obișnuință la recenziile de comics “Marvel Must Have”): cine cumpără acest număr are mari șanse de a-și vedea personajele îndrăgite făcând lucruri rele, posibil deranjante și cu siguranță dezgustătoare. Considerați-vă avertizați!!! 😊

Marvel Zombies
Nu ai vrea sa te întâlnești cu ei pe strada neluminată, nu-i așa?

Comicsul începe direct și fără menajamente: Magneto, celebrul personaj negativ din seria X-Men, este urmărit de mai mulți super eroi, printre care i-am identificat cu greu pe Thor, Wolverine, Daredevil, Spider-Man și Colonelul America.

(De ce colonel și nu căpitan? O sa vedeți mai încolo!)

Magneto este vânat de Marvel Zombies

Aceștia nu vor altceva decât o bucată cât mai mare din carnea lui Magneto. Ei bine, dorința li se va îndeplini la pagina 15. O pagină de coșmar ce conține 16 desene detaliate, toate dedicate mestecării, ruperii, mușcării, zdrobirii. Asortate din belșug cu cea mai dezgustătoare colecție de dinți, colți și măsele pe care am văzut-o vreodată. Din punctul meu de vedere, această pagină constituie o contopire a coșmarului unui vegetarian convins cu cel al unui dentist dedicat meseriei sale.

Marvel Zombies
Iron Man… nu ești tu când ți-e foame!

Cum s-a ajuns ca apărătorii dreptății, super eroii omenirii, campionii justiției să alerge după carne de om? În primul rând, nu avem de-a face cu Terra noastră, ci cu una dintr-un univers paralel. Aceasta este şi explicația pentru apariția Colonelului America.

În al doilea rând, un virus extraterestru a lovit planeta şi i-a transformat pe super eroi în zombi mânați de un singură dorință: să mănânce câți mai mai mulți oameni. Și de atunci au tot mâncat… Virusul a fost atât de puternic încât nici măcar mutanții celebri pentru puterea lor de vindecare, precum Wolverine, nu i-au putut rezista.

Molima se transmite prin mușcătură, iar cei infectați pot să-și păstreze personalitatea și inteligența doar atunci când sunt sătui. Când nu sunt, se transformă în mașini de ucis care mănâncă aproape orice. Zic aproape deoarece carnea de zombi nu le place! Totodată, cei care mănâncă preiau o parte din însușirile celor mâncați.

Omenirea a fost digerată în proporție de 99%

Când începe comicsul, omenirea a fost digerată în proporție de 99%, iar supereroii morți, dar în același timp vii, colindă disperați orașele în speranța că vor găsi ceva de mâncare.

Marvel Zombies
Cel puțin a scăpat de grija frizerului

Acțiunea comicsului continuă cu sosirea pe Terra a celebrului Silver Surfer. Acesta dă de veste unor zombi înnebuniți de foame că planeta lor urmează să fie distrusă de uriașul Galactus, Distrugătorul de Lumi. Bineînțeles că audiența nu dă doi bani pe discursul argintiului mesager spațial și decide să-l transforme în fast-food…

Apoi vine și Galactus care e șocat să afle că servitorul lui preferat a fost mâncat şi digerat de ultimii reprezentanți ai speciei umane. Și mai mai mult decât atât… acestora din urmă încă le este foame mare, mare, mare. Așa că extraterestrul se pomenește că a fost retrogradat de către Iron Man & Co. de la categoria Distrugătorul de Lumi la cea de Distrugătorul Foarte Apetisant. Iar lupta ce urmează este de-a dreptul, dacă pot să spun așa, delicioasă.

Marvel Zombies
Galactus se dovedește cam greu de gătit!

“Marvel Zombies: Foamea” este excelent din punct de vedere grafic

Din punct de vedere grafic, volumul “Marvel Zombies: Foamea” este excelent. Imaginile cu colonelul America fără jumătate de cap, cu Spider-Man renunțând la piciorul său putrezit, cu o jumătate din Iron Man mort de foame sau cu modul în care savantul Pym rezolvă o dispută casnică cu Wasp, soția lui, îmi vor rămâne în memorie. Însă, din fericire, deși imaginile sunt șocante, desenatorul a reușit un lucru aproape imposibil: să le dea un aer comic făcându-le mai ușor de privit.

Un alt lucru care ajută foarte mult la acceptarea desenelor este scenariul care e excelent. E drept că volumul are muuuuuuuult dialog, dar este atât de amuzant încât am trecut cu vederea acest lucru. Umorul este de un negru absolut și apare în cele mai neașteptate momente, reușind să mai atenueze din brutalitatea acțiunilor eroilor morți de foame.

ʺMarvel Zombiesʺ are momente șocante și chiar traumatizante pentru un suflet mai delicat

Ca exemplu, jalea lui Spider-Man, în rarele momente de luciditate sau mai bine zis când e sătul, că și-a mâncat soția și mătușa, este de milioane!!! Nu știu despre voi, dar am considerat faza asta de un umor nebun!!! Așa că dacă nu apreciezi așa ceva, poate acest comics nu este pentru tine!

ʺMarvel Zombiesʺ are momente șocante și chiar traumatizante pentru un suflet mai delicat, dar totul este atât de ciudat și de neobișnuit încât nu poți să nu zâmbești şi, apoi, să râzi cu gura până la urechi. Asta nu înseamnă că povestea nu este brutală și violentă, iar personaje preferate nu comit fapte la care nici cel mai psihopat răufăcător din benzile desenate de la Marvel nu s-ar fi gândit vreodată. Nu! Din contră!!! Volumul este scurt, dar intens și include primele cinci numere din serie, iar finalul este de cinci stele cu plus. Nu spun nimic despre imaginea din ultimul desen decât că este de-a dreptul epică!


Facebook Comments

Comentarii

  1. Am luat și eu această carte și merită pe bune cinci stele (am văzut și clasamentul stelelor).
    Mi-a plăcut foarte tare și n-am luat-o din mână până nu am terminat-o. A durat vreo cincizeci și ceva de minute, dar a meritat totul.

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!