"Wolverine - Bătrânul Logan" de Mark Millar/ Recenzie de comics
Wolverine

“Wolverine – Bătrânul Logan” de Mark Millar/ Recenzie de comics

Wolverine

Nu îmi vine să cred ce tocmai am citit & văzut!!! Sunt complet uluit, încântat, terifiat, înmărmurit! Scriu recenzia asta la câteva minute după ce am terminat de citit ceea ce va deveni cu siguranță “Cea mai cea banda desenată” din bibliotecă (bibliotecă destul de babană – conține peste 1.000 de comicsuri în format electronic!!! Știu… calitatea e mai bună decât cantitatea, dar îmi place să cred că 90% dintre comicsurile aflate în proprietatea mea digitală sunt excelente! :))))

Înainte de toate, trebuie să zic asta: Deși majoritatea populației adulte a planetei consideră că benzile desenate sunt… de copii, părinți din toată lumea, luați aminte: “Bătrânul Logan” este dedicat cititorilor de peste 18 ani, prin temele tratate, violența desenelor și a dialogurile personajelor.

Din această cauză este bine ca părinții să se informeze despre conținutul comicsurilor înainte să le înmâneze odraslelor iubite.  Eu unul nu mi-aș lăsa copiii să citească așa ceva decât după ce ajung la vârsta mai sus menționată!!!

Astea fiind spuse, să începem recenzia!

Wolverine a devenit un fermier obişnuit, preocupat să-şi achite ratele

Wolverine
Logan şi al său Un Cal Putere

La 50 de ani de când super-răufăcătorii au cucerit lumea și i-au ucis pe super-eroi, Wolverine a abandonat statutul său de X Men și a devenit Logan, un fermier obișnuit, care se luptă să asigure un acoperiș și o masă caldă familiei sale formate din soție și cei doi copii.

El are nevoie urgentă de bani pentru a-și plăti ratele la fermă, pe care i le datorează lui Hulk, devenit un super-mega-ultra-ticălos (dacă nu mă credeți… așteptați să ajungeți la finalul comicsului!). Salvarea apare în persoana lui Hawkeye care, acum fiind orb, are nevoie de cineva care să-l ajute să ajungă cu un colet în orașul New Babylon. Logan acceptă cu o condiție: face orice numai să nu fie obligat să lupte.

“Wolverine – Bătrânul Logan” are de toate, chiar şi dinozauri!

Aceste este, practic, subiectul primului număr din cele opt care alcătuiesc volumul “Bătrânul Logan”. Ce urmează formează una dintre cele mai palpitante, uluitoare, violente, terifiante și deseori nebunești călătorii de-a lungul unor State Unite ale Americii de nerecunoscut. Îmi place să cred că am văzut și am citit multe, dar tot am rămas cu gura căscată cand am fost martor la aventurile prin care trece duoul Hawkaye & Logan.

Wolverine
Logan blocat în trafic

Fluvii de sânge, zeci de cadavre, schelete gigantice, mutanți (și nu dintre aia simpatici gen X Men), canibalism, incest, crime, dezmembrări și eviscerări umane… Toate acestea sunt în ADN-ul Bătrânului Logan. Și sunt din belșug!!! Am zis de dinozauri? Nu?! Ei bine, “Bătrânul Logan” are dinozauri!!! Stați liniștiți, prezența acestora este explicată într-un mod logic și realist în doar un singur desen.

Wolverine
Cum te simţi când tu ai coborât şi taxiul pleacă cu bagajele tale

Wolverine nu-şi mai scoate ghearele

Volumul este plin de momente “Nu Pot Să Cred Că Tocmai Am Văzut & Citit Așa Ceva Și Acest Lucru Îmi Place La Nebunie”! Aș vrea să pot să le prezint pe toate aici, dar sunt sigur că aș strica toată surpriza. În fond, nici eu nu am știut ce mă așteaptă când am smuls țipla care proteja comicsul. Așa că nu spun nimic!!!

Wolverine
Nici păianjenii nu mai sunt cum erau odată…

Însă, în același timp, există și o parte tragică în povestea din “Bătrânul Logan”. Eroul nostru a făcut o greșeală uriașă (acesta este unul dintre momentele mai sus menționate) și de atunci ceva a murit în el, făcându-l să abandoneze orice fel de luptă.

Povestea lui Mark Millar și desenele lui Steve McNiven redau drama lui Logan foarte bine. Impactul lor este uriaș și ajungi să înțelegi decizia fostului super-erou de a nu-şi mai scoate ghearele niciodată. Un lucru trebuie ținut minte în timp ce dai paginile: lui Logan nu i se pot întampla lucruri bune. De fapt, ca sa fiu sincer, trece din rău în și mai rău, de aici în și și mai rău, de aici în și și și mai rău, și tot așa!

Wolverine
Nişte vecini prietenoşi şi înţelegători

O lume uluitoare, deși dezolantă și deprimantă

Grafica este impecabilă, cu foarte multe detalii. Uneori poate sunt chiar prea multe! Fiecare desen, fiecare pagină are câte ceva care îți va atrage atenția. Scenariul este genial și dezvăluie o lume uluitoare, deși dezolantă și deprimantă, o lume populată de personaje celebre care se integrează perfect în poveste. Presărate cu surprize la aproape fiecare pagină, aventurile din “Bătrânul Logan” m-au prins de la început și până la sfârșit. Iar când am ajuns la ultima pagină, am realizat că vreau să le recitesc.

Dacă ar fi să aleg unul dintre zecile de comicsuri care urmează să fie scoase de editura Litera & ziarul Libertatea, “Bătrânul Logan” ar fi câștigătorul.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!