"Star Trek: The Next Generation - Mirror Broken" de David Tipton & Scott Tipton / "Recenzie" de comics - Ana are carti!

“Star Trek: The Next Generation – Mirror Broken” de David Tipton & Scott Tipton / “Recenzie” de comics

Când am auzit pentru prima dată de “Star Trek: The Next Generation – Mirror Broken”, mi s-a părut interesant. Dar în clipa în care am văzut pe net un preview în care Picard, super agresiv și plin de mușchi, schimba pumni cu Riker, am zis: “Acesta este comicsul Star Trek pe care îl aștept din adolescență“. Așa că am investit în el câțiva euroi și am savurat o poveste amuzantă, bine desenată și captivantă. O poveste cu adevărat Star Trek.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu ce înseamnă Mirror Univers în Star Trek nu pot decât să le spun: “Să vă fie rușine!!!”. Pentru ceilalți: “Viață lungă și prosperitate!!!”. Dar cum presupun că mai sunt câțiva nefericiți care nu au habar despre ce vorbesc, o să încerc o prezentare: în Mirror Univers, Picard nu bea ceai, ci sângele dușmanilor, nu ascultă muzică, ci strigătele de durere ale prizonierilor pe care îi torturează cu zâmbetul pe buze, nu citește, ci trage de fiare. Foarte, foarte pe scurt: ce e bun în universul nostru, este rău in Mirror. De fapt: foarte rău!!!

Să revenim: în Mirror Univers, nu avem de-a face cu Federația Planetelor Unite, ci cu Imperiul terran. Care imperiu după ce s-a extins foarte mult și a cucerit zeci de rase extraterestre, a fost silit să se retragă în sistemul solar pământean de către o alianță formată din klingonieni și cardasieni. Înconjurați și vânați din toate părțile, oamenii s-au pomenit într-o situație care devine din ce în ce mai grea: au parte numai de înfrângeri și pierderi omenești uriaşe, lipsuri în aprovizionare, demoralizare și trădare etc.

Picard conduce o navă spațială ruginită și veche de zeci de ani. Zvonul că undeva se construiește o super navă, Enterprise, îl face să pună la cale furtul și preluarea acesteia. Deoarece cam așa funcționează totul în această lume: vrei ceva, îl iei, cu orice preț, prin orice mijloc; vrei să avansezi, îți omori contracandidatul și tot așa. Pentru a reuși, Picard începe să recruteze oameni în care poate avea cât de cât încredere. Ca să fim înțeleși: încredere că îți fac treaba, nu Încredere încât să stea cu spatele la ei. Așa apare în poveste Riker, cu care Picard are un foarte încins și violent interviu de angajare care duce la distrugerea localului în care se află cei doi.

Picard, indiferent în ce univers se află, mereu reușește să facă ce vrea

Căpitanul Picard reușește să obțină nava Enterprise? Este o intrebare irelevantă și lipsită de sens. Picard, indiferent în ce univers se află, mereu reușește să facă ce vrea!!!

Din punct de vedere grafic, “Star Trek: The Next Generation – Mirror Broken” este aproape perfectă. Zic “aproape” deoarece modul în care sunt desenați eroii este când impecabil, când ciudat, ca să zic așa. Pentru partea impecabilă nu trebuie să zic nimic altceva decât ca pare ca actorii din serialul TV s-au teleportat într-o bandă desenată. Pentru partea ciudată… Există momente când personajele dintr-un desen par că suferă de oarece probleme gastro-intestinale și nu știu cum să rezolve mai repede situația. Dar în afară de asta, totul este OK. Picard cu mușchi, Troi – într-o rochie care dezvăluie mai mult decât toate cele purtate în cele şapte sezoane ale serialului TV, navele spațiale, Data și Riker – care se cred durii durilor, umorul personajelor și situațiile în care se implică – toate sunt geniale.

Ca să fiu sincer, povestea care poate oricând constitui subiectul unui episod din serialul “Star Trek: The Next Generation” nu este ceva nemaivăzut şi nemaiîntâlnit în domeniul SF. Deși este simplă şi fără complexităţi filozofico-morale, este plăcută și interesantă. Farmecul ei rezultă din faptul că îți vezi personajele preferate făcând lucruri la care în mod normal nici măcar ele nu s-ar gândi ele. Ca să nu mai zic că bătaia dintre Picard și Riker este EPICĂ!!!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!