Ciudăţenii de scriitor. Albert Camus avea o pisică pe care o chema Ţigară

Albert Camus îşi striga pisica “Ţigară”, atât de mult îi plăcea să fumeze. Ce ciudăţenii aveau marii scriitori

Cei mai mari scriitori ai lumii au avut şi ei ciudăţeniile lor. Vorba ceea: fiecare geniu cu stolul lui de păsărele.

(Poftim?! Cum adică nu există vorba aceasta?!!!)

ciudăţenii de scriitor

Albert Camus iubea atât de mult fumatul încât avea inclusiv o pisică pe care a numit-o Ţigară (Cigarette). Şi pentru că animalele erau marea lui slăbiciune, când s-a aflat în New York, a ţinut să viziteze Grădina Zoologică de 20 de ori.

Charles Dickens muta obiectele prin camera de hotel

Cunoscutul autor al romanelor îndrăgite precum „Marile speranţe” şi „Poveste despre două oraşe”, Charles Dickens a avut un program de lucru foarte strict. Scria între orele 9:00 şi 14:00, înainte de a pleca să se plimbe timp de trei ore. Trebuia să fie linişte în timpul programului de lucru, iar de pe birou nu-i lipseau cerneala, stilourile şi o mică colecţie de statuete pentru a-i spori creativitatea. Obişnuia să doarmă orientat spre partea de nord, iar dacă se afla într-o cameră de hotel sau de pensiune, muta obiectele de mobilier astfel încât să aducă aminte de biroul său. 

Marcel Proust scria în pat

În timp ce îşi scria romanul „În căutarea timpului pierdut”, scriitorul francez Marcel Proust nu părăsea dormitorul. De obicei, nu se trezea până la orele 15.00-16.00, moment în care lua masa cu cafea şi cornuri (adesea singura lui masă a zilei) şi inhala vapori din pulbere de tutun cu opiu, despre care credea că îi ameliorau simptomele astmului. Scriitorul lucra din confortul patului, sprijinit pe mai multe perne pufoase.

Gigantul literaturii ruse, Lev Tolstoi, a devenit vegetarian, a urmat o rutină zilnică viguroasă şi a renunţat la bogăţie. A început să poarte haine şi încălţăminte ţărăneşti, confecţionate de el însuşi. 

Sursa

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!