Unii dintre cei mai talentați scriitori ai lumii “ascund” în biografiile lor momente fascinante, demne de un subiect de roman.
Iată top 5 lucruri surprinzătoare:
5. Ernest Hemingway aproape că a murit în două accidente aviatice
Primul accident aviatic a avut loc în timpul unui zbor de la Nairobi spre Parcul Național Murchison Falls din Uganda. Ernest Hemingway zbura alături de soție, atunci când avionul a lovit un stâlp și s-a prăbușit. Pasagerii și echipajul au necesitat îngrijiri medicale. Apoi, soții Hemingway s-au urcat la bordul unui alt avion spre Entebbe, însă aeronava a explodat pe pistă. Atunci când Hemingway și soția au ajuns la destinație, jurnaliștii locali deja anunțaseră decesul autorului, iar cei doi au putut să-și citească propriile necrologuri.
4. Stephen King nu își amintește cum a scris „Cujo”
Stephen King a explicat că nu își amintește deloc procesul prin care a scris „Cujo” pentru că în acea perioadă era dependent de alcool și de cocaină. Autorul american obișnuia să nu se oprească până nu dădea gata o întreagă navetă de bere. În prezent se poate lăuda cu o abstinenţă de câteva zeci de ani.
3. Jack Kerouac nu a învățat niciodată să conducă
„On the Road”/“Pe drum”, cel mai cunoscut roman al lui Jack Kerouac, este considerat o Biblie a Generaţiei Beat, curent literar iniţiat de câţiva scriitori americani în anii 1950. Însă cel care a scris această carte despre o călătorie prin Statele Unite care răscoleşte şi astăzi sufletul cititorului nu avea permis de conducere, nici nu-şi dorea unul şi nici că a învăţat vreodată să conducă.
Cum promovează editura romanul “Pe drum”:
Biblie a Generaţiei Beat, romanul este, în acelaşi timp, o descriere a Americii anilor ’50 şi a beatnicilor, a tinerilor obsedaţi de exprimarea libertăţii individuale, aflaţi într-o căutare frenetică a adevărurilor supreme, indiferent de mijloacele folosite, de la călătorii iniţiatice la sex şi droguri. Pe drum are multe accente autobiografice, personajul principal, Dean Moriarty, fiind un alter ego al lui Neal Cassady, figură emblematică a generaţiei beat.
Romanul “Pe drum” poate fi cumpărat online de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI
2. J.R.R. Tolkien a fost cercetător pentru Oxford English Dictionary
După ce a părăsit serviciul militar, primul loc de muncă al lui J.R.R. Tolkien a fost la… Oxford English Dictionary. Tolkien și-a petrecut mare parte din timp lucrând la istoria și etimologia cuvintelor care încep cu litera „W”. Specialitatea autorului era cercetarea cuvintelor de origine germană.
1. Sir Arthur Conan Doyle credea în supranatural
Sir Arthur Conan Doyle, scriitor și medic, a devenit celebru pentru crearea lui „Sherlock Holmes”. Puţină lume ştie că Doyle era bun prieten cu Harry Houdini, cel mai cunoscut iluzionist din istorie. Houdini era sincer cu prietenii și fanii lui, spunând că „magia” sa era produsă de iluzii optice, însă Doyle nu a fost convins. Scriitorul credea cu tărie că Houdini avea puteri supranaturale.