“Preaiubita” de Toni Morrison – Ana are carti!

“Preaiubita” de Toni Morrison

(Dacă şi după textul de mai jos în care risc să mă fac grav de râs, o să rămâi alături de noi, atunci înseamnă că ne leagă o chimie incredibilă. Sau că-ţi place la nebunie sinceritatea. Ceea ce, pentru mine, presupune acelaşi lucru.)

Până în urmă cu vreo câteva luni, în capul meu era o varză totală când venea vorba de Toni Morrison. Fără să citesc vreun roman al său, fără să caut nici cea mai mică informaţie pe google, într-unul dintre acele renghiuri pe care ţi le joacă mintea eram aproape convinsă că Toni Morrison e:

1…. Bărbat. 

2…. Alb (mă rog, caucazian, că aşa au luat-o razna aspectele astea politically correct că ţi-e şi frică să strănuţi lângă o persoană cu tenul mai închis la culoare de frică să nu înceapă să urle că e discriminat)

3…. Cântăreţ (da, ştiu, vai!, mi-e aşa ruşine!!!!).

Nu mă întreba de unde, cum, de ce eram sigură de cele trei puncte mai sus prezentate. Habar n-am, cu subconştientul nu te joci chit că el se joacă întruna cu mintea ta. Dacă încerc acum o glumă de psihanaliză, bănuiesc că, în capul meu, Toni Morrison = Jim Morrison… şi dacă Bob Dylan a luat Nobelul pentru literatură (LI-TE-RA-TU-RĂ, da?, putem spune acest cuvânt pe silabe, vă rog? Mulţumesc), atunci de ce Jim nu şi-ar schimba prenumele ca să scrie şi el cărţi de succes?! Cam aşa cred că s-au înlănţuit argumentele de mi-a dat ca rezultat… “un cântăreţ”.

Citeşte şi: Culmea penibilului! Bob Dylan, suspectat că a plagiat discursul de primire a Nobelului!!!

Prin urmare, când am deschis “Preaiubita”, aproape că mi-a scăpat volumul din mână! Femeie….??!!!!!!!!!!! De culoare?!!!!!!!!!! Scriitoare-scriitoare?!!!!

O, Doamne…

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate