Fără ieșire de Taylor Adams - recenzie
Fara iesire

“Fără ieșire” de Taylor Adams

Fara iesire

După cum mi se mai întâmplă, coperta romanului „Fără ieșire” a fost cea care mi-a făcut cu ochiul și m-a îndemnat să-i dau o șansă acestei cărți. Numele autorului, Taylor Adams, nu-mi spunea nimic, dar ilustrația făcea toți banii. Și chiar a meritat!

“Fără ieșire” este unul dintre cele mai thrillere dintre thrillerele citite de mine în acest an. M-a ținut în suspans de la primul capitol și până la sfârșit, reușind să mă amețească, în sensul bun al cuvântului, cu multele răsturnări de situație. Și sunt foarte multe! Când credeam că știu în ce direcție o ia acțiunea, Taylor Adams reușea să mă surprindă, iar și iar și iar…

Povestea este una câncenă. Ajunsă undeva în vârful munților, în plin crivăț, înconjurată de mormane de zăpadă și conducând o mașină deloc echipată pentru această vreme (chiar și stergătoarele de parbiz au abandonat lupta cu iarna), studenta Darby Throne este nevoită să oprească la un refugiu de urgență. Aici întâlnește alți patru necunoscuți care, ca și ea, sunt obligați să aștepte oprirea ninsorii.

“Fără ieșire” începe cu… o fetiţă închisă într-o cuşcă

La un moment dat, eroina noastră face o descoperire îngrozitoare: într-o dubă aflată în parcarea refugiului se află o fetiță închisă într-o cușcă. Cine a închis-o? Nu știe. Cum să o salveze? Nu știe. Cine să o ajute? Nu știe. Ce știe cu siguranță este că nu o să plece mai departe fără să încerce să o elibereze pe micuță.

Așa începe un roman plin de suspans, adrenalină și, mă repet, plin de răsturnari de situație. Iar acest lucru mi se pare o super realizare având în vedere că avem doar cinci personaje (fără copil), un singur loc al acțiunii (refugiul) și un singur decor (zăpada).

Ce mi-a plăcut la carte? În afară de excepționala poveste… Mi-a plăcut transformarea eroinei dintr-o studentă nevinovată într-un adevărat terminator. Acesta este exemplul clasic de om obișnuit care atunci când este pus într-o situație excepțională găsește resursele necesare să o depășească și să se autodepășescă. Mi-a plăcut modul în care autorul a integrat în poveste capitole care prezentau ce se întâmplă din punctul de vedere al personajului negativ, dar și al fetiței prizoniere. Mi-a plăcut că povestea este scurtă și la obiect și nu a fost lungită și îmbogățită artificial cu fel de fel de motive, întâmplări și personaje care nu ar fi făcut decât să ajungă să mă plictisească.

Un thriller excepțional! Nu știu dacă cineva, după ce va citi primul capitol, va putea să abandoneze această carte!

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!