Cursa de 48 de ore de Andrew Bourelle - recenzie
Cursa de 48 de ore

„Cursa de 48 de ore” de Andrew Bourelle

Cursa de 48 de ore

ʺCursa de 48 de oreʺ are de toate. O copertă atractivă, o prezentare excelentă, o poveste de cinci stele ce include acțiune, suspans, tensiune, un personaj principal care poate deveni începutul unei francize. Plus un final complet neașteptat.

Aaaaa…. Și e suficient de mare, din fericire! 464 de pagini de care nu vrei să te desparți deși dacă ai putea să faci o cursă de 48 de ore pentru a le parcurge nu ai zice nu!

Cartea este recomandată de Lee Child și nu este de mirare. Acțiunea și personajul principal ar putea fi oricând subiectul unei cărți semnate de respectivul. Stilul lui Bourelle de a prezenta scenele de luptă, povestea rapidă și modul în care sunt scrise personajele mi-au adus aminte de cele mai bune romane din seria Reacher. Tipul e mare, se descurcă cu pumnii, are lipici la femei și vrea să facă dreptate. Ce mai… este Eroul perfect!

Eroul perfect se numește Ethan Lockhart șieste un deținut care visează la o viață liniștită, departe de gratiile închisorii în care se află. La un moment dat, primește o permisie de 48 de ore pentru a participa la înmormântarea surorii sale, Abby. Când află că nimeni din familie sau din cercul ei de prieteni nu i-a văzut cadavrul, deoarece nu a fost găsit, decide să descopere ce s-a întâmplat cu fata.

Principalul suspect este Shark, fostul șef al lui Ethan care dintr-un patron al unui mic club de striptease a devenit șeful unui imperiu criminal. El i-a promis că o să aibă grijă de Abby. Însă în loc de ajutorul financiar la care se gândea Ethan, interlopul a angajat-o ca dansatoare în localul său… Lucru de care eroul nostru nu a fost deloc încântat.

În „Cursa de 48 de ore” pleacă Ethan, bătăuș, recuperator și frate… îndoliat

Ethan nu este un personaj pozitiv 100%. Da, era tânăr și naiv când a intrat în lumea interlopă, dar cariera de bătăuș și recuperator i-a plăcut. Și-a folosit toată violența ce zăcea în el în slujba șefului său. În prezent, anii în închisoare l-au liniștit și l-au făcut să-și regrete trecutul. Însă vechiul Ethan este acolo și nu are nevoie decât de un pretext pentru a-și face apariția. Și de a folosi, de exemplu, un fier de călcat într-un mod care care încalcă clar termenii specificați în Certificatul de garanție.

Abby reprezenta binele din viața sa. Singura persoana a cărei părere chiar conta și pe care nu a vrut niciodată să o supere sau să o dezamăgească. Așa că e dispus să facă ORICE pentru a afla unde îi este trupul, cine e vinovat de moartea ei și cine va fi pedepsit pentru asta. Iar acest ORICE înseamnă a scoate la iveală vechiul Ethan. Adică bătăușul violent și foarte agresiv, specializat în operațiuni cauzatoare de durere maximă.

Ce mi-a plăcut foarte mult a fost faptul că toată acțiunea are loc pe parcursul a 48 de ore, iar fiecare capitol indică timpul scurs până la epuizarea perioadei în care Ethan poate acționa în libertate. Pe cuvântul meu, niciodată nu am remarcat cât de repede pot trece 48 de ore, mai ales când trebuie să identifici un criminal, să-l pedepsești și să găsești un cadavru.

Ethan era hotărât să nu încalce regulile eliberării. Desigur, se alege praful de decizia lui 🙂

M-a amuzat teribil că la începutul cărții Ethan era hotărât să nu încalce regulile eliberării. Nu are voie să conducă vreo mașină, nu poate consuma alcool și droguri, nu poate să aibă arme. Nu poate comite nici cea mai mică infracțiune sau contravenție. Nu i se permite să părăsească statul… Însă cei cu care se întâlnește în cele 48 de ore de libertate îl vor face că încalce toate, dar absolut toate regulile de mai sus.

Deși are la bază un clișeu des folosit, fratele care vrea să afle ce s-a întâmplat cu sora sa, povestea din ʺCursa de 48 de oreʺ este captivantă, intensă, rapidă, fără niciun moment de pauză. Aproape în fiecare capitol se întâmplă ceva. Fraza des întânită în recenzii, ʺNu am putut să o las din mânăʺ, este foarte adevărată în cazul acestei cărți pe care o recomand oricui!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!