Cursa de 48 de ore, Bestia & Omul fără urmă. Trei de la Trei
Cursa de 48 de ore

Cursa de 48 de ore, Bestia & Omul fără urmă. Trei de la Trei

Rar mi se întâmplă ca atunci când îmi cumpăr sau când primesc cărți să nu știu de care să mă apuc prima.

De obicei, am deja o listă de TBR pe care încerc să o respect, iar noile intrări în biblioteca mea se așează frumos la coadă. În plus, am cinci romane pe noptieră pe care urmează să le citesc în perioada imediat următoare. Dar când am deschis coletul cu comorile de la editura Trei am realizat că am în față o problemă. De fapt, trei probleme! Trei cărți pe care vreau să le citesc acum, imediat, fără să mai țin cont de TBR sau de orice altceva.

Iată care sunt cărțile!

Cursa de 48 de ore de Andrew Bourelle

De când am vazut-o pe site, am fost interesat de ea. După ce am citit prezentarea, am realizat că este o carte pe gustul meu: un om banal, un deținut în acest caz, este pus într-o situație extraordinară și are la dispoziție doar 24 de ore pentru a o rezolva. Perfect!

Editura o prezintă astfel:

2022 NEW MEXICO-ARIZONA BOOK AWARD, FICTION-CRIME

Un deținut aflat în permisie descoperă un secret cumplit despre moartea misterioasă a surorii lui — și se întoarce în lumea interlopă ca să scoată la lumină adevărul.

Închis pentru un atac armat, Ethan Lockhart visează să aibă cândva o viață obișnuită. Însă când primește o permisie de 48 de ore ca să meargă la înmormântarea surorii lui, Abby, își dă seama că nimeni nu-i văzuse cadavrul și hotărăște să afle ce s-a petrecut cu ea.

Cămătarul Shark, fostul șef al lui Ethan, conduce acum un imperiu criminal. Pe măsură ce Ethan și cea mai bună prietenă a lui Abby găsesc noi indicii, sunt tot mai convinși că Shark e responsabil pentru crimă, dar nu au dovezi.

Dacă vrea să dezlege în 48 de ore misterul morții lui Abby, Ethan va trebui să redevină infractorul care a jurat că nu va mai fi vreodată.

Cartea Cursa de 48 de ore poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI

„Un thriller perfect cu acțiunea desfășurată într-un timp limitat, cu profunzime, personaje și mister — recomand din toată inima.” – Lee Child

„Plină de energie! Bourelle este un scriitor care merită urmărit.” – Publishers Weekly

„O poveste cu ritm alert și un mod minunat să-ți petreci, dacă nu 48 de ore, măcar trei sau patru.” – Kirkus Reviews

„De departe cel mai intens thriller al anului, cu o acțiune violentă, dialoguri pline de forță și personaje foarte ușor de plăcut, care-i lasă cititorului o impresie de durată.” – Best Thriller Books

Andrew Bourelle este autorul romanului Heavy Metal și a scris, împreună cu James Patterson, Texas Ranger și Texas Outlaw. Povestirile lui scurte au fost publicate în numeroase reviste literare și antologii de ficțiune. Este profesor asociat de engleză la University of New Mexico.

Cartea Cursa de 48 de ore poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI

Bestia de Carmen Mola

Când am vazut-o am sperat că poate este vorba de un roman horror spaniol (deschid o paranteza: filmele horror spaniole sunt excelente!). Ei bine… ʺBestiaʺ nu este așa ceva. Este ceva chiar mai bun: este un roman polițist a cărui acțiune are loc în 1834 în Madrid și implică epidemie de ciumă, cadavre dezmembrate și o Bestie care baga spaima în locuitori. Printre protagoniști se numără un polițist, un jurnalist si un preot… războinic!!! Ce mai o ofertă de nerefuzat!!!

Editura o prezintă astfel:

Premiul Planeta 2021

Suntem în anul 1834, iar Madridul, un oraș care încearcă să se deschidă dincolo de zidurile ce îl înconjoară, este afectat de o teribilă epidemie de holeră. Dar nu numai boala îi îngrozește pe locuitorii săi: prin mahalale apar cadavrele dezmembrate ale unor fete cărora nimeni nu le duce dorul. Zvonurile vorbesc despre Bestia, o ființă pe care nimeni nu a văzut-o, dar de care toată lumea se teme.

Când micuța Clara dispare, sora ei, Lucia, împreună cu Donoso, un polițist căruia îi lipsește un ochi, și Diego, un jurnalist care-și bagă nasul peste tot, încep o cursă frenetică pentru a o găsi pe fetiță în viață. Pe parcursul poveștii mai apar și Braulio, un călugăr războinic, și un misterios inel de aur cu două buzdugane încrucișate, pe care toată lumea îl caută și pentru care unii sunt dispuși să ucidă.

Cartea Bestia poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI

“Într-o manieră magistrală, Carmen Mola țese, cu firele celui mai bun thriller, acest roman captivant, febril și implacabil despre infern și tenebrele sale.” – Motivația juriului Premiului Planeta 2021

„Bestia este un amestec de genuri. Este un roman istoric, dar este și un thriller, cu elemente de horror. Este un pas înainte de la thrillerul obișnuit la un roman mai întunecat, a cărui acțiune se petrece în Madridul anului 1834, într-o perioadă foarte grea. Dar până la urmă există întotdeauna speranță.” – Carmen Mola

Carmen Mola este pseudonimul ales în primăvara anului 2017, la Madrid, de autorii Jorge Díaz, Agustín Martínez și Antonio Mercero când au decis să se lanseze într-o aventură de creație colectivă ce s-a cristalizat într-un prim roman, La novia gitana, urmat de La red púrpura și La nena.

În paralel, cei trei autori și-au continuat proiectele personale. Jorge Díaz (Alicante, 1962) este autorul romanelor Cartas a Palacio și La justicia de los errantes, printre altele, precum și al unor seriale de televiziune precum Hospital Central. Agustín Martínez (Lorca, 1975) este creatorul unor seriale precum Feria, La luz más oscura sau La Caza (Monteperdido și Tramuntana) și autorul romanelor Monteperdido și La mala hierba. Antonio Mercero (Madrid, 1969) a continuat să scrie scenarii de film și televiziune (Felices 140, Hospital Central, Hache), în paralel cu publicarea de romane, printre care se numără Pleamaro, El final del hombre.

Cartea Bestia poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI

Omul fără urmă de Catherine Ryan Howard

ʺAm fost fata care a supraviețuit Omului fără urmă. Acum sunt femeia care îl va prinde. ʺ

Sunt frazele pe care le-am citit pe spatele cărții și sunt frazele care m-au convins că trebuie să aflu toată toată povestea din ʺOmul fără urmăʺ. Îmi plac romanele în care o fostă victimă pornește pe urmele torționarului ei, decisă să se răzbune. Adaugă la asta faptul că torționarul știe că este căutat de cea care i-a scăpat… și deja abia aștept să aflu ce, cum, când și cine va supraviețui la final!


Editura o prezintă astfel:

Două povești. Un criminal. Fără milă.

Selectat pentru CWASteel Dagger 2021

“Diabolic de inteligent, original și surprinzător.” – Publishers Weekly

Am fost fata care a supraviețuit Omului fără urmă.

Acum sunt femeia care îl va prinde.

Tocmai ai citit primele rânduri din Omul fără urmă, memoriile lui Eve Black despre căutarea obsesivă a bărbatului care i-a ucis familia cu aproape 20 de ani în urmă.

Paznicul de supermarket Jim Doyle le citește și el și e tot mai furios de la o pagină la alta. Pentru că Jim a fost — este — Omul fără urmă. Cu cât citește mai mult, cu atât își dă mai bine seama cât de periculos de aproape de adevăr a ajuns Eve. Știe că n-o să renunțe până nu-l găsește. N-are de ales: trebuie s-o oprească înainte…

Cartea Omul fără urmă poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI

“Convingător și inteligent! Ryan Howard intensifică suspansul cu dibăcie.” – Irish Examiner

Un thriller accesibil, cu un ritm susținut, abil și înfricoșător.” – Irish Independent

“Un roman magistral care descompune genial clișeele sociopatului fermecător.” – Irish Times

“Impresionant și realizat cu măiestrie. Un thriller puternic, memorabil.” – Sunday Times

Catherine Ryan Howard este autoare de bestselleruri internaționale și locuiește în Irlanda, în Cork. Romanul ei de debut, Distress Signals, a fost publicat în 2016 și a fost selectat pentru Irish Book Awards Crime Fiction Book of the Year și CWA John Creasey/New Blood Dagger.

În afara romanului de debut, a mai publicat The Liar’s Girl, Rewind, The Nothing Man, 56 Days și Run Time. Cărțile i-au fost traduse în 18 limbi și unele dintre ele au fost selectate pentru ecranizări. O puteți urmări la catherineryanhoward.com.

Cartea Omul fără urmă poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!