"Star Trek (2011-) Vol. 1" de Mike Johnson & Stephen Molnar / „Recenzie” de comics
Star Trek (2011-)

“Star Trek (2011-) Vol. 1” de Mike Johnson & Stephen Molnar / „Recenzie” de comics

Înainte de toate, trebuie să mărturisesc că sunt un fan de fan “Star Trek”. Pentru mine Star Trek înseamnă personaje complexe, lumi uluitoare, curaj incredibil, spirit de sacrificiu ieşit din comun, aventură, super tehnologie, situații dificile rezolvate în ultima secundă. Totodată Star Trek mi-a prezentat un univers în care totul este posibil, în care binele celorlalți este pus în prim plan. Un univers uriaș, cu sute de personaje și rase extraterestre. Ei bine, comicsul “Star Trek (2011-) Vol. 1” este și, în același timp,… nu este toate acestea.

Acțiunea comicsului “Star Trek (2011-) Vol. 1” are loc după evenimentele descrise în filmul din 2009 și cuprinde primele patru numere din serie care conțin practic doar două povești. În prima, un membru al echipajului dobândește însușiri paranormale punând în pericol atât viețile colegilor, cât și existența navei Enterprise. Iar în a doua, naveta în care se află Spock, Uhura, Scotty, doctorul McCoy și câțiva membri ai echipajului se prăbușește pe o planetă. Aici ei sunt întâmpinați de populația locală, niște gorile uriașe, cu pietre, bâte și sulițe.

Star Trek (2011-)  sau… când copiezi scenariul a două episoade din anii ’60

Star Trek (2011-)

Inițial am considerat că ambele povești pot face parte din orice serial “Star Trek”. Mai târziu, am aflat că tot ceea ce tocmai am citit este, de fapt, un remake al unor episoade din primul serial “Star Trek”. Acum nu știu ce să zic: lansezi o serie nouă de comics, te pregătești să ajungi acolo unde nimeni nu a ajuns vreodată și ce faci? Copiezi scenariul a două episoade din anii ’60?! Sincer, mă așteptam la altceva! Și când te gândești că în crearea acestui comics a fost implicat Roberto Orci, scenaristul și producătorul filmului “Star Trek” din 2009…

Dacă poveștile din comics sunt OK, prezentarea grafică a acestora nu este deloc în regulă. Am avut impresia că persoana care s-au ocupat de desene și de aranjarea acestora în pagină nu a vrut să riște, nici măcar o secundă, să îndepărteze fanii prin ceva mai neobișnuit. A evitat tot ce putea să pară extravagant, ciudat sau provocator. Pe fiecare pagină există doar trei sau patru desene de formă dreptunghiulară și, din când în când, unul dintre aceste dreptunghiuri este împărțit în două pătrate. Nu cred că am mai întâlnit vreun comics care să fie atât de monoton, de banal și de repetitiv din punct de vedere grafic.

O altă problemă o constituie înfățișarea eroilor

2

O altă problemă o constituie înfățișarea eroilor care teoretic trebuie să fie identică cu cea a actorilor care dau viață lui Kirk, Spock & Co pe marele ecran. Numai că aceștia când seamănă, când nu seamănă cu eroii din film. Singura constantă a fost Uhura. Cred că desenatorul este fanul său :))) și a avut o grijă deosebită față de aspectul ei în timp ce restul eroilor nu au fost atât de norocoși… Din fericire, interlocutorii lor li se adresau pe nume, așa că am fost salvat deseori de multe momente de confuzie.

3

Ca fan “Star Trek”, am vrut să-mi placă acest comics. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat și achiziționarea volumelor  următoare din serie este sub semnul întrebării. În schimb, recomand să mergi la cinema și să vezi “Star Trek: Dincolo de infinit” și apoi să faci un maraton de “Star Trek: The Next Generation”, the best Star Trek ever!!!

Sursa foto

4

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!