Margaret Atwood era atât de săracă încât nu avea chiuvetă

Înainte de succesul “Povestea slujitoarei”, Margaret Atwood era atât de săracă încât își spăla vasele în cadă pentru că nu avea chiuvetă

Până să cunoască succesul cu romanele “Povestea slujitoarei” sau „Alias Grace”, scriitoarea canadiancă Margaret Atwood s-a luptat cu sărăcia.

Margaret Atwood
“Povestea slujitoarei”, cel mai cunoscut roman al lui Margaret Atwood

Trăia în Toronto unde lucra ca profesoară, însă pe un salariu atât de mic, încât la supermarket căuta cele mai bune oferte pentru cartofi, ceapă, de fapt, orice legume care se găseau în pungile de plastic de la ofertele cu discount-uri. Cumpăra cele mai ieftine produse și încerca să le gătească, scrie life.ro.

Margaret Atwood îşi ţinea mâncarea în dulapul cu haine

În camera pe care o închiriase nu avea frigider sau chiuvetă de bucătărie. Îşi ţinea mâncarea în dulapul cu haine şi îşi spăla vasele în cada din singura baie disponibilă în casa pe care o împărţea cu alte familii.

Şi cu toate acestea, într-un mod aproape incredibil, Margaret Atwood se descurca. Mai mult, reuşea să nu se lase copleşită de situaţie şi să-şi ocupe mintea cu poveştile pe care şi le imaginase încă din adolescenţă. Era decisă să le pună pe hârtie. Căci Margaret Atwood visa să ajungă o scriitoare de succes.

Margaret Atwood nu a mers la școală până la 12 ani

Atwood s-a născut în Ottawa, Ontario, Canada. A fost al doilea din cei trei copii pe care i-au avut Carl Edmund și Margaret. Nu a mers la școală până la 12 ani. Însă iubea să citească – de la „Frații Grimm” la comic books. Și mai ales să scrie – de altfel, a început să compună poezii și piese de teatru încă de pe la 6-7 ani. Iar atunci când avea 16 ani, și-a dat seama că asta este ce vrea să facă în viață: să scrie.

Susține că ortografia nu este deloc punctul său forte

A intrat la Victoria College și a început să publice poezii și articole în revista universității. A terminat facultatea în 1961 – studii de artă în engleză și de filosofie în franceză. După ce a absolvit masterul la Radcliffe College of Harvard University, obținând bursa Woodrow Wilson, s-a înscris la doctorat, cu lucrarea „The English Metaphysical Romance”. Dar a renunțat după doar doi ani de studiu. Și chiar dacă romanele sale sunt astăzi unele dintre cele mai apreciate din lume, Margaret Atwood susține că ortografia nu este deloc punctul său forte.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!