Continuarea romanului „The Handmaid’s Tale” şi “Quichotte” al lui Salman Rushdie, pe lista lungă Booker Prize - Ana are carti!

Continuarea romanului „The Handmaid’s Tale” şi “Quichotte” al lui Salman Rushdie, pe lista lungă Booker Prize

Volume semnate de scriitori celebri, precum Margaret Atwood şi Salman Rushdie, se află pe lista lungă de nominalizări la ediţia de anul acesta a Man Booker Prize, una dintre cele mai prestigioase distincţii literare din lume dedicate autorilor care scriu în limba engleză.

Canadianca Margaret Atwood concurează cu continuarea romanului „The Handmaid’s Tale”,  intitulat „The Testaments”. Acţiunea este plasată la 15 ani de la întâmplările din „The Handmaid s Tale”, iar volumul urmează să fie lansat în septembrie, conform news.ro. Subiectul este ţinut secret, juriul care a făcut nominalizările semnând, de altfel, o clauză de confidenţialitate pentru a nu dezvălui nimic despre noul roman.

Este pentru a şasea oară când autoarea canadiană este nominalizată la Booker şi a doua selecţie după ce a câştigat premiul pentru „The Blind Assassin”, în 2000.

Atwood este în competiţie cu Salman Rushdie, selectat cu „Quichotte”, roman inspirat de „Don Quijote” ce va fi lansat în august. Romanul are în centru un comis-voiajor care se îndrăgosteşte de un star de televiziune şi străbate America pentru a o cuceri. 

În lista lungă au mai fost incluşi britanicii Jeanette Winterson cu „Frankissstein”, interpretare a „Frankenstein” al lui Mary Shelley, John Lanchester cu romanul distopic „The Wall”, Bernadine Evaristo cu „Girl, Woman, Other”, roman în versuri despre viaţa femeilor de culoare, Max Porter cu „Lanny”, povestea unui băiat dispărut, Deborah Levy cu „The Man Who Saw Everything”, care va fi publicat luna viitoare.

Conform Mediafax, pe aceeaşi listă se află un roman de 1.000 de pagini format dintr-o singură frază, “Ducks, Newburyport”, de Lucy Ellmann. Este vorba despre un monolog al unei femei casnice din Ohio, care vorbeşte despre subiecte diverse, de la meniuri de petrecere la America lui Donald Trump. Fraza este spartă doar de câteva ori, printr-o poveste paralelă scrisă din perspectiva unei pume.

Lista scurtă de nominalizări va fi anunţată pe 3 septembrie, iar câştigătorul, pe 14 octombrie.

Anul trecut, Man Booker Prize a revenit scriitoarei nord-irlandeze Anna Burns, pentru romanul “Milkman”.

Premiul Man Booker, în valoare de 50.000 de lire sterline, este acordat anual din 1969.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!