“The Testaments”, continuarea romanului “The Handmaid’s Tale” de Margaret Atwood, a fost ţinta hoţilor – Ana are carti!

“The Testaments”, continuarea romanului “The Handmaid’s Tale” de Margaret Atwood, a fost ţinta hoţilor

Scriitoarea canadiană Margaret Atwood a declarat că ea şi editura sa au fost vizate de “e-mailuri false” trimise de “infractori cibernetici” care au încercat să obţină romanul “The Testaments”, continuarea volumului “The Handmaid’s Tale”, înainte ca acesta să apară pe piaţă.

“A fost o iniţiativă comercială de tip furt”, a declarat Atwood într-un interviu pentru BBC.”Oamenii au încercat să îl fure. Este adevărat, încercau să îl fure şi a trebuit să folosim multe coduri şi parole”, a explicat scriitoarea, conform descopera.ro.

În cele din urmă, romanul a fost protejat, o vastă operaţiune fiind concepută pentru ca niciun detaliu să nu apară în presă. De altfel, şi membrii juriului premiului Booker, care au citit romanul înainte de lansarea lui oficială, au fost obligaţi să semneze un contract de păstrare a confidenţialităţii.

Criticii care au citit deja volumul spun despre “The Testaments” că “provoacă dependenţă”, “este o aventură alertă” şi “un apel la activism”.

Romanul “The Handmaid’s Tale” a fost recompensat cu premiul Man Booker şi a fost vândut în peste opt milioane de copii doar în limba engleză. În limba română au apărut două traduceri, una la Corint, în 2006, cu titlul “Povestea cameristei”, şi una la Art, în 2016, “Povestea slujitoarei”.

Lansat în 1985, romanul “Povestea slujitoarei” prezintă coşmarul unei Americi transformate într-o societate totalitară, unde femeile fertile sunt sclave sexuale, iar serialul inspirat de acest volum a devenit repede o parabolă a orientării politicii spre dreapta şi a abuzurilor sexuale, în epoca #MeToo.

Noul roman al autoarei prezintă fapte care s-au petrecut la mai bine de 15 ani de la sfârşitul ambiguu al primului volumului. Cea care nara primul roman, Offred, a reuşit să fugă în Canada, iar povestea este continuată de alte trei naratoare, fiecare cu o perspectivă diferită asupra regimului care începe să îşi piardă din putere.

Romanul este o colecţie de “testamente”, unul fiind scris de mătuşa Lydia

Romanul este o colecţie de “testamente”, unul fiind scris din perspectiva mătuşii Lydia, “Fondator” al Republicii Gilead, prezentată cititorilor cu trăsături total diferite.

La fel ca şi primul roman, “The Testaments” va fi adaptat pentru micile ecrane, în urma unei colaborări între platforma online Hulu şi studiourile Metro-Goldwyn-Mayer (MGM).

Margaret “Peggy” Atwood este una dintre cele mai importante scriitoare ale literaturii canadiene, a publicat 15 romane şi numeroase volume de poezii şi eseuri. Este cunoscută mai ales pentru romanul “Povestirea Cameristei” (“The Handmaid’s Tale”), publicat în 1985.

Nominalizată de cinci ori la prestigiosul Booker Prize, pentru romanele “Ochi de pisică”, “Povestirea Cameristei”, “Oryx and Crake”, “Alias Grace” şi “Asasinul orb”, a câştigat în cele din urmă acest trofeu mult râvnit în cercurile literare în anul 2000, cu “Asasinul orb” (The Blind Assassin”).

Este şi o prolifică scriitoare de proză scurtă şi autoare a opt volume de literatură pentru copii.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate