Harry Potter, vândut la licitaţie pe o suma impresionantă!

O carte „Harry Potter” cumpărată pe nimic dintr-un magazin caritabil a fost vândută la licitaţie pe o suma impresionantă! De ce e atât de specială?

O carte veche „Harry Potter”, cumpărată cu 50 de pence de la un magazin de caritate, s-a vândut cu 15.500 de lire sterline într-o licitaţie foarte disputată.

Cartea „Harry Potter and the Philosopher’s Stone” este una dintre cele doar 500 de exemplare din primul tiraj lansat în 1997. Descrisă ca „încântătoare” de casa de licitaţie, este plină de mâzgăliturile unui copil. Specialiştii estimaseră că se va vinde cu aproximativ 3.000 de lire sterline.

Harry Potter
Mâzgăliturile unui copil au transformat cartea într-un obiect râvnit de colecţionari

Cartea a fost găsită printre cutiile prăfuite ale unui magazin caritabil din Manchester şi a fost vândută după „o luptă colosală”, scrie Adevărul. Un colecţionar anonim din SUA a fost cumpărătorul norocos în final.

Merită să fie într-un muzeu. Acele mâzgălituri ale unui copil care a iubit cartea şi personajele sale demonstrează puterea fenomenului Potter la finalul anilor 1990.

Charles Hanson, curator

Vânzătorul, care a preferat să rămână anonim, a spus că a fost „uluit” de rezultat. „Ştiu că este o bucată de istorie modernă, dar rezultatul a fost extraordinar”, a spus el. Romanul scris de JK Rowling a fost scos la licitaţie la casa Hansons din Staffordshire.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!