Polonia: Preoți catolici au ars cărți din seriile Harry Potter și Twilight - Ana are carti!

Polonia: Preoți catolici au ars cărți din seriile Harry Potter și Twilight

Preoți catolici au anunțat că au ars în public, zilele trecute, cărți din celebrele serii Harry Potter și Twilight, pe care le consideră sacrilegii, scrie AFP.

“Ne supunem Cuvântului” divin, au explicat autorii revoltătorului gest, făcând publice şi fotografii de la faţa locului.

Carti arse in Polonia / Foto: Captura Facebook
Carti arse in Polonia / Foto: Captura Facebook

În imagini se pot vedea trei preoți care aruncă în foc cărţile cu aventurile lui Harry Potter, tânărul ucenic vrăjitor creat de J.K. Rowling, și cu cele ale vampirului Edward Cullen, imaginate de Stephenie Meyer, alături de alte obiecte precum o mască în stil African, o umbrelă “Hello Kitty” și o figurină hindusă.

Mesajul preoţilor prin care li se cere credincioșilor să distrugă “dușmanii lui Dumnezeu” include și propoziţia “Veți arde în foc idolii lor”, scrie Hotnews.

Episcopatul polonez a recunoscut faptele, dar a refuzat să facă vreun comentariu.

MCZoYXNoPWZkNzQxNmQwYTNjODQwNDQ5Yjg0MzAzZGEzZDcxNmNk.thumbJan Kucharski, exorcist și pastor al parohiei din Gdansk, în nord-estul Poloniei, unde s-a petrecut evenimentul, a declarat: “Nu este vorba de a arde cărțile cuiva, ci obiecte asociate cu magia și ocultismul. Pe lângă aceste cărți sunt și alte obiecte, amulete, talismane aduse de credincioși. Este timpul să facem ordine. Știm ce dăunează, ce nu este bun pentru credincioși, de unde această formulă să spunem evanghelică a evenimentului. Desigur, unii pot să se simtă șocați, dar cei care cunosc spiritul divin vor înțelege”, a explicat el pentru site-ul Na Temat.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!