Serial “Biblioteca ta”: “De câte ori intram într-o casă, primul lucru după care mă uitam erau cărțile” - Ana are carti!

Serial “Biblioteca ta”: “De câte ori intram într-o casă, primul lucru după care mă uitam erau cărțile”

Cu fiecare mesaj de la voi mă mai felicit încă o dată şi încă o dată pentru ideea genială (Daaaa! Ştiuuuu! Modestă până la capăt! 🙂 ) de a organiza concursul “Arată-mi biblioteca ta ca să-ţi spun… dacă vei câştiga cele 5 cărţi pe care le pun la bătaie!” 

Căci micile crâmpeie din viaţa voastră pe care alegeţi să mi le dezvăluiţi răscolesc propria-mi lume a amintirilor…

Dacă vrei să participi şi tu la concursul nostru, vezi aici ce ai de făcut!

“Mă numesc Mihaela Chirănescu și de când mă știu am citit; sunt o mare devoratoare de literatură. M-am născut într-o perioadă când copiii știau a se juca și a socializa. Erau vremuri grele pentru cei mari, dar noi, copiii, nu ne băteam capul cu greutățile inerente ale vieții. Vara eram la râu, iarna cu săniuța. Daaar plăcerea cea mai mare, începând cu clasa a doua, a fost să ne întrecem care citea mai mult de la biblioteca școlară. Făceam întrecere cu fata învățătoarei care îmi era nașă și vecină.

Prima carte îmi aduc aminte că a fost cu doi eroi comici, Frosa și Haplea în benzi desenate. Apoi poveștile nemuritoare… și cu cât ne măream ridicam ștacheta. Personal îmi plac cărțile de istorie și ficțiune istorică. Alexandru Dumas era preferatul meu în liceu. Chiar îmi amintesc o pățanie: împrumutând de la biblioteca liceului Regina Margot în două volume, pe autobuz mi-a scăpat volumul unu. Cât am plâns fiindcă a trebuit să dau din biblioteca înjghebată cu greu două cărți de Jules Vernes pentru ea. Și azi am volumul doi rămas.

Când primeam bani, nu îmi cumpăram dulciuri, ci cărți

Tata a contribuit mult la a-mi dezvolta pasiunea pentru citit. Prima carte cumpărată de el a fost Aventurile Milenei și Crina, carte pe care încă o mai am. Și lui îi plăcea lectura, dar din păcate munca nu prea îi lăsa timp. Noi, copiii vechiului regim, aveam majoritatea pasiunea lecturii pentru că nu aveam alte mijloace de relaxare în afara jocurilor de pe afară. Când primeam bani, nu îmi cumpăram dulciuri, ci dorința mea cea mare era să cumpăr cărți să am și eu o bibliotecă a mea.

De câte ori intram într-o casa, primul lucru după care mă uitam erau cărțile. Și azi am aceeași manie. După cărți și flori cataloghez o casă. Acolo unde nu sunt, în mintea mea îmi spun că nu e viață. Cartea m-a ajutat să trec prin multe. M-a ajutat să înțeleg viața altfel. Cărțile îți deschid și luminează mintea și sufletul. Nu pot trăi fără a citi. Sper ca și tinerii noii generații să înțeleagă importanța și rolul decisiv al cărților de calitate.”

Serialul “Biblioteca ta!” Cine a fost prima care s-a înscris în concurs 🙂 ?

Serial “Biblioteca ta!” “Orice răftuleţ adăpostește o carte”

Serial “Biblioteca ta!”: “Am schimbat mobila în dormitor doar pentru a avea unde pune cărțile”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!