Bătrânul care citea romane de dragoste de Luis Sepulveda
Batranul care citea romane de dragoste foto

“Bătrânul care citea romane de dragoste” de Luis Sepulveda

Batranul care citea romane de dragoste - coperta

În aprilie 2020, scriitorul chilian Luis Sepulveda murea într-un spital din nordul Spaniei. Fusese internat acolo după ce s-a îmbolnăvit de COVID.

Când am aflat atunci trista veste, mi-am amintit de unul dintre titlurile lui, “Bătrânul care citea romane de dragoste”, care îşi aştepta, săracu’, recenzia de nici nu mai ştiu câtă vreme. Ruşinată, mi-am promis să o scriu imediat, dar… avea să treacă mai mult de un an până să mă apuc efectiv de treabă.

Cu speranţa că Sepulveda, de acolo de unde este, mă va ierta, mă apuc să rasfoiesc puţin cărticica (e foarte foarte subţire!), ca să-mi împrospătez memoria, şi ma întorc cu recenzia.

Până atunci, îţi mai spun doar că literatura sud-americană nu mi-e chiar străină, mai ales că un an de zile am studiat-o la un mod extrem de riguros şi de sistematic, după cum ne impusese profu’ în facultate 🙂 .

(Şi la atâţia ani distanţă rămân la părerea mea: Mario Vargas Llosa e tăticul lor, al tuturor 🙂 )

Însă pe Sepulveda l-am descoperit absolut întâmplător şi destul de recent, când, pregătindu-mă pentru o călătorie destul de complicată, am luat din raft cea mai subţire carte posibilă, că mi-era clar că timp de citit n-o să prea am. M-am îndrăgostit pe loc de titlul de pe copertă şi m-am gândit că nu m-ar deranja absolut deloc ca într-o bună zi eu să fiu “Băbuţa care citeşte romane de dragoste” 🙂 .

Revin.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!