Pustiul de asfalt de S.A. Cosby - recenzie
Pustiul de asfalt

“Pustiul de asfalt” de S.A. Cosby

Pustiul de asfalt

De fiecare dată când caut să citesc un thriller, mă simt pierdut în fața multitudinii de romane nordice și englezești.

Problema mea cu ele este că am impresia că toate sunt foarte asemănătoare. Este comisă o crimă terifiantă, criminalul este un tip cu o copilărie chinuită, iar polițistul care anchetează cazul are o legătură cu acel criminal sau cu victima sau cu amândoi. Urmează o anchetă complexă cu dezvăluiri șocante, situația se complică la maximum și… Happy End & urmează volumul al doilea.

Știu că exagerez, dar aceasta este impresia mea.

Așa că atunci când găsesc un roman scris de un american, cu o poveste tipic americană nu pot decât să fiu fericit. Iar ʺPustiul de asfaltʺ este un asemenea roman.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Un şofer specializat în a asigura dispariția hoților de la locul loviturilor

Eroul din ʺPustiul de asfaltʺ este Beauregard Montage, poreclit Gândacul, mecanic auto, tată model și soț iubitor. Bărbatul are un trecut destul de palpitant: a fost cel mai bun șofer de pe Coasta de Est a Statelor Unite, specializat în a asigura dispariția hoților de la locul loviturilor, indiferent de câte mașini de poliție avea în spate. Acum însă bărbatul a renunțat complet la viața aceea şi trăiește ca un cetățean model. Asta deși demonul vitezei îl bântuie destul de des, iar pasiunea pentru viteză nu l-a părăsit. Motiv pentru care participă la fel de fel de curse ilegale de mașini.

Însă posibilul faliment al afacerii sale, cheltuielile tot mai mari cu familia și apariția neașteptată a unei probleme financiare legate de mama sa aflată într-un cămin de bătrâni îl fac pe Beauregard să revină la ceea ce știe mai bine: să fie șofer pentru un grup de hoți, în care nu are nici cea mai mică încredere şi care vor să jefuiască un magazin de bijuterii și să plece de acolo cu câteva kilograme de diamante.

În “Pustiul de asfalt”, toate personajele sunt… rele 🙂

 Însă lovitura, deși pregătită foarte bine de Beauregard, nu decurge cum trebuie. Mai mult, magazinul aparține unui criminal periculos care își vrea pietrele prețioase furate înapoi. Așa că situația eroului nostru trece din rău, în mai rău, apoi în și mai rău…

Cam atât pot să spun despre povestea cărții ca să nu stric nicio surpriză. Pentru că surprizele sunt multe, răsturnările de situații la fel de multe, iar trădările… fără număr 😊.

Însă ce pot să spun este că ʺPustiul de asfaltʺ este antrenant și plin de adrenalină. Este genul de carte pe care nu o poți lăsa din mână. Descrierile urmăririlor sunt mai bine realizate decât ar fi fost prezentate într-un film la cinema, iar personajele (era să scriu şi bune, și rele, când de fapt toate sunt rele) sunt memorabile. Iar faptul că Beauregard nu este deloc un erou pe cal alb mi-a plăcut foarte mult. În ciuda faptului că este un tip calm, calculat, chiar amuzant și care nu vrea decât o viață liniștită, nu poate ascunde că în el există foarte multă violență care abia așteaptă să se dezlănțuie.

“Pustiul de asfalt”, o carte asemănătoare cu seria de filme ʺFurios și iuteʺ

Singurul lucru care m-a deranjat a fost finalul. În timp ce începutul cărții este excelent: ai toate informațiile despre Beauregard – trecut, prezent, talente ascunse, aspirații, prezentate strategic în timp ce acesta participă o cursă ilegală de mașini… sfârșitul este lacrimogen de zici că este furat dintr-o telenovelă indiană de pe Național TV. Nu am înțeles de a a ales autorul să facă asta, dar este cartea lui și trebuie să-i respect decizia. Însă până să ajung acolo, am avut parte de o poveste captivantă, de care te rupi foarte greu, pe care am terminat-o într-un weekend (ultimele capitole fiind citite duminică noaptea la 1.30). Nu mai zic că am căutat pe internet să vad cum arată toate mărcile de mașini care apar în carte 😊.

La final, pot spune că dacă vreodată ai vrut să ai citești o carte asemănătoare cu seria de filme ʺFurios și iuteʺ, acum ai ocazia să faci asta! Nu vei regreta!

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Comentarii

  1. Interesant.Iata un roman unde toate personajele sunt rele.

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!