"Omul de castane" de Soren Sveistrup - recenzie
Omul de castane

„Omul de castane” de Soren Sveistrup

Omul de castane

Cărţile funcţionează pentru mine și ca un barometru care îmi arată cât de obosită sunt. Când vreun proiect mă confiscă aproape total, de nu-mi mai rămâne prea multă materie cenuşie disponibilă pentru altceva, atunci eu scot din raft o carte poliţistă. După cum ştii, plăcerea mea vinovată.

Iar, în ultimii ani, cei care-mi suscită interesul în acest domeniu sunt nordicii. „The night is dark and full of terrors” e un citat celebru din “Game of Thrones” pe care sunt convinsă că scriitorii care trăiesc în ţări cu nopţi lungi şi reci îl şoptesc dând aprobator din cap. Căci de unde altundeva crezi că se inspiră când umplu pagini întregi cu crime sinistre, descrise în detaliu şi, îndrăznesc s-o spun, cu o oarecare satisfacţie?!

Cam aşa s-ar explica de ce în acest moment pe canapeaua din bibliotecă mă aşteaptă “Omul de castane”, romanul de debut al danezului Soren Sveistrup.

Dacă ai găsit Omul de castane, ”înseamnă că EL te-a ales”

Ca subtitlu pe coperta 1 scrie negru pe alb (mă rog, de fapt, roşu pe gri): “Dacă ai găsit unul, înseamnă că EL te-a ales”, cu referire la omuleţii de castane pe care înţeleg că îi lasă criminalul la locul ororilor, ca un fel de semnătură personală. Prin urmare, mă uit puţin cruciş la figurina pe care am gasit-o ŞI EU în pachetul în care am primit cartea… după care o dau la o parte, ridicând din umeri.

Daca şi tu ai fost obligat(ă) pe vremuri să faci muncă patriotică la cules de castane, cred că mă înţelegi. Am adunat ATÂTEA când eram pionieră, că nu o să mă sperii acum de patru beţe de chibrit înfipte în două castane.

Cred…

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!