“Proiectul Hail Mary" & “Librăria” - Ana are carti!
Proiectul Hail Mary si Libraria

“Proiectul Hail Mary” & “Librăria”

Tocmai ce terminasem incredibilul roman “A noua casă” de Leigh Bardugo (recenzia o găseşti AICI!) şi mă întrebam ce să citesc… Iar curierul a rezolvat această dilema când a adus coletul de la Nemira: “Proiectul Hail Mary”

“Proiectul Hail Mary”, scris de Andy Weir, autorul excelentelor “Marţianul” şi “Artemis” (desigur, recenziile le găseşti AICI şi AICI), este următoarea “victimă”. Me, very happy!!!

Cât despre “Librăria” de Penelope Fitzgerald, este romanul pe care şi l-a dorit Şefa de la anaarecarti.ro. Tot ce pot spune este că my dream job este să am o librărie SF&F!!!

Cum promovează editura “Proiectul Hail Mary”

SCIENCE FICTION – SUSPANS – AVENTURĂ ÎN SPAȚIU – ORGANISME EXTRATERESTRE

O NOUĂ AVENTURĂ ÎN SPAȚIU, DE LA AUTORUL BESTSELLERULUI MARȚIANUL

ROMAN ÎN CURS DE ECRANIZARE DE CĂTRE MGM STUDIOS, CU RYAN GOSLING ÎN ROLUL PRINCIPAL

Dacă ți-au plăcut: Marțianul & Artemis, de Andy Weir, Amintiri din trecutul Terrei, de Liu Cixin sau Odiseea spațială, de Arthur C. Clarke

Ryland Grace e singurul supraviețuitor al unei misiuni disperate pentru salvarea omenirii. Doar că el nu știe asta. Nu-și amintește nici măcar cum îl cheamă. A dormit foarte, foarte mult timp, la milioane de kilometri depărtare de casă, alături de două cadavre necunoscute. Pe măsură ce începe să-și amintească fărâme din trecut, misterul misiunii sale se recompune ca un joc de puzzle.

Timpul însă nu e de partea lui și, ca să evite o catastrofă, trebuie să rezolve o enigmă științifică de proporții epice – și să salveze specia noastră de la extincție. Cu alte ființe umane aflate la ani-lumină distanță, trebuie s-o facă singur. Sau poate cu un aliat absolut neașteptat.

O aventură interstelară irezistibilă, Proiectul Hail Mary spune o poveste uluitoare despre descoperiri, puterea speculației și supraviețuire.
Recomandări:
„Un roman care i-ar fi dat pe spate pe Robert A. Heinlein și Isaac Asimov.“ George R.R. Martin

„Cel mai bun roman al lui Weir de până acum. Cartea pe care o pot recomanda oricui, oricând.“ Brandon Sanderson

Cum promovează editura “Librăria”

“O bijuterie ascunsă, o carte minunată.”- BBC Kaleidoscope

ROMAN NOMINALIZAT LA MAN BOOKER PRIZE

POVESTEA EMOŢIONANTĂ CARE A STAT LA BAZA FILMULUI THE BOOKSHOP, CU EMILY MORTIMER ÎN ROLUL PRINCIPAL

Coasta sălbatică şi bătută de vânturi a Sussexului, 1959. Florence Green, o văduvă plină de energie, primeşte o mică moştenire şi hotărăşte să rişte totul ca să deschidă o librărie – singura de felul ei – în oraşul Hardborough.

Când o afacere aparent sortită eşecului are un succes atât de mare, ea îşi atrage ostilitatea celorlalţi vânzători din oraş. Şi, fiindcă îndrăzneşte să le îmbogăţească vieţile vecinilor prin cărţi, intră în conflict cu doamna Gamart, patroana artelor din partea locului. Un duşman redutabil, cu mânuşi de catifea.

Dar un oraş fără o librărie nu e întotdeauna un oras care-şi doreşte o librărie. Oare va reuşi Florence să-şi păstreze afacerea şi să-şi împlinească visul?

“Penelope Fitzgerald merită să se afle pe acelaşi raft cu cei mai buni scriitori englezi contemporani.”-The Boston Globe

“Un clasic a cărui forţă morală nu doar că rezistă în timp, dar pare din ce în ce mai actuală.”-The New York Times

Fragment din roman

“Cu cât mergea mai mult pe plajă, cu atât parcă se afunda, la fiecare pas. Nisipul umed şi prundişul se scufundau de parcă nu voiau să suporte greutatea ei infimă, apoi reveneau, umplându-i urmele de paşi cu apa strălucitoare. Era grozav să lase o urmă, de orice fel. Departe de foca moartă, departe de întinderea de pietricele, unde cu opt ani în urmă un bărbat găsise o bucată de chihlimbar mare cât capul lui – dar nimeni nu mai găsise chihlimbar de atunci -, a ajuns într-o zonă părăsită, unde turiştii nu se aventurau.

O potecă întortocheată ducea în sus, înapoi la parc. Oameni singuri sau câte doi îşi scoteau câinii să facă mişcare. A fost surprinsă să descopere pe câţi îi ştia, căci erau clienţi ocazionali. I-au făcut cu mâna de la distanţă şi apoi, pentru că terenul era atât de plat şi era greu să ajungă la ei, le-a făcut şi ea cu mâna pe când se apropiau, abţinându-se să zâmbească până în ultimul moment. Odată ce zâmbeau, majoritatea plimbăreţilor, fericiţi să-si tragă sufletul, întrebau acelaşi lucru: când se va redeschide biblioteca? Erau tare nerăbdători.”

Romanul “Proiectul Hail Mary” de Andy Weir poate fi cumpărat online de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Romanul “Librăria” de Penelope Fitzgerald poate fi cumpărat online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!