O parte din arhiva scriitorului Gabriel Garcia Marquez, gratuit pe internet - Ana are carti!

O parte din arhiva scriitorului Gabriel Garcia Marquez, gratuit pe internet

Universitatea din Texas a făcut accesibile online 27.500 de documente extrase din arhivele scriitorului columbian Gabriel Garcia Marquez, adică aproximativ jumătate din totalul de documente pe care instituţia îl deţine, în special manuscrise, carnete, scrisori şi fotografii.

Gabriel_Garcia_MarquezHarry Ransom Center, centrul de documentare literară al facultăţii texane, a achiziţionat contra sumei de 2,2 milioane de dolari fondurile arhivistice în noiembrie 2014, la câteva luni după decesul, la 17 aprilie, al laureatului premiului Nobel pentru literatură din 1982, informează AFP, citată de stiripesurse.ro. Un motor de căutare, atât în engleză, cât şi în spaniolă, disponibil la adresa http://www.hrc.utexas.edu/, permite explorarea acestor arhive, care cuprind, în cea mai mare parte, documente inedite, şi accesul gratuit la fondurile arhivistice. Arhivele cuprind zeci de manuscrise ale autorului celebrului roman ”Un veac de singurătate”, precum şi un text de 32 de pagini destinat celui de-al doilea volum de memorii care nu a văzut niciodată lumina tiparului.

”Mama mea, fratele meu şi eu însumi am dorit întotdeauna ca arhivele tatălui meu să poată fi consultate de un public cât mai larg”, a comentat Rodrigo Garcia, unul dintre fii lui ”Gabo”, cum era supranumit scriitorul.

”Acoperind o perioadă de peste jumătate de secol, aceste documente scot la iveală energia şi disciplina lui Garcia Marquez şi permit o analiză intimă a operei, familiei, prieteniilor şi viziunilor sale politice”, a explicat Jullianne Ballou, manager de proiect în cadrul Ransom Center.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!