Fratele lui Marquez, la coadă pentru un autograf de la Mircea Cărtărescu - Ana are carti!

Fratele lui Marquez, la coadă pentru un autograf de la Mircea Cărtărescu

Invitat la festivalul de literatură de la Hay din Columbia, scriitorul Mircea Cărtărescu a dat autografe timp de o oră jumătate înainte de o conferinţă. Între cei care-au stat cuminţi la coadă, „cu nespusă şi emoţionantă modestie, a fost şi Jaime Garcia Marquez, fratele marelui scriitor“, povesteşte Mircea Cărtărescu, pe pagina sa de Facebook.

Mircea Cărtărescu, acordând autografe în Columbia
Mircea Cărtărescu, acordând autografe în Columbia

Oamenii au stat la rând, timp de o oră jumătate, în faţa Teatrului Adolfo Mejia din Cartagena de Indias, având în mâini cărţi scrise de autorul român Mircea Cărtărescu. Doreau autografe, după ce participaseră înainte la discuţia dintre Mircea Cărtărescu şi criticul literar Xavi Ayen.

„Discuţie publică, aici, la Cartagena, Columbia, într-o minunată sală de teatru, arhiplină, cu criticul Xavi Ayen. Dau apoi autografe timp de o oră şi jumătate. Între cei care-au stat cuminţi la coadă, cu nespusă şi emoţionantă modestie, a fost şi Jaime García Márquez, fratele marelui scriitor“, a scris Mircea Cărtărescu.

Jaime Garcia Marquez, fratele lui Gabriel Garcia Marquez
Jaime Garcia Marquez, fratele lui Gabriel Garcia Marquez

„Aici totul e Márquez. Ca Frida Kahlo în Mexic, ca Violeta Parra în Chile, Márquez e aici un simbol naţional puternic, respectat cu decenţă, iubit de oamenii simpli. Băieţii care vindeau pe stradă brăţări, pălării de pai şi apă minerală mi-au înşirat titlurile romanelor lui. Casa lui are ferestrele înălţate deasupra zidului, pentru că bătrânul scriitor atins de geniu şi apoi de demenţă să poată vedea mereu marea. Sunt multe romane extraordinare în lume, dar perfecte nu sunt mai mult de zece, poate. “Cien años de soledad” e unul dintre ele“, a postat Cărtărescu.

Cărtărescu, în faţa casei lui Marquez
Cărtărescu, în faţa casei lui Marquez

“Cartagena de Indias e un loc căruia i se potriveşte doar cuvântul “fabulos”. Marquez a scris despre Caraibe aşa cum le vedea din balconul casei lui de aici. Şi tare mult recunosc totul! Parcă văd în largul mării cel mai frumos înecat din lume, parcă simt mirosul de trandafiri al apelor verzi-albastre. Acum ştiu că autorii lor nu sunt realist-magici, ci doar realişti: magia e a locurilor“, a scris Mircea Cărtărescu, citat de Adevărul.

FOTOGRAFII: Pagina de Facebook Mircea Cărtărescu

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!