“O alergare de cai” de Constantin Negruzzi - recenzie

“O alergare de cai” de Constantin Negruzzi

O alergare de cai

Uneori, alegerile mele literare mă uluiesc până și pe mine. Lasă că nuvela “O alergare de cai” de Constantin Negruzzi nu era pe lista mea de lecturi nici în viața asta, nici în viața următoare. Dar nici măcar nu știam de existența ei pentru că pentru mine Negruzzi era “tăticul lui Alexandru Lăpușneanul”… și cam atât!

Într-o zi însă, am întâlnit-o menționată într-un articol. Și am tresărit! Radarul proprietate personala cu a cărui infailibilitate mă laud a început să urle mai rău ca alertele pe care le primim pe telefoanele mobile: “Trebuie s-o citești urgent! URGENT!”

Prin urmare, m-am îndreptat spre bibliotecă. Doar ca să descopăr, spre marea mea stupoare, că nu dețin nicio carte de Constantin Negruzzi! NICIUNA! Dar cum e posibil așa ceva?!!

Ei, lasă că mi-o comand online. Altă belea! Pentru că, deși găsesc prin librăriile virtuale câteva volume de povestiri ale scriitorului pașoptist, niciunul nu are un cuprins. Păi, și eu de unde știu care conține “O alergare de cai”?!!

Ufff, ce încurcătură!

Pun mâna pe telefon și o sun pe doamna profesoara. Sincer, era cam singura mea speranță! “Doamnaaaaaa, aveți cumva “O alergare de cai”? Și dacă da, nu-i așa că mi-o dați mie??!”

(Aș vrea să nu te aud spunându-mi că sunt îngrozitoare. Că știu că sunt. Dar, după cum au aflat între timp cam toți prietenii mei, când ÎMI TREBUIE o carte, eu nu o iau niciodată cu împrumut. O iau. Punct)

Revenind.

Da, doamna profesoara o are. Și da, sigur că mi-o dă. “Dar, Ana dragă, Negruzzi nu este doar părintele lui Alexandru Lăpușneanul. Ci și creatorul nuvelei românești. Nu așa te-am învățat la ore?!!”

Aoleu! Pardon!

Prin urmare, în acest moment, citesc “O alergare de cai” de Constantin Negruzzi, creatorul nuvelei românești, se știeeeee!!!

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Comentarii

  1. foarte util acest articol!

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!