Noutăţi Nemira 2022-2023. Cititorii întreabă, editura răspunde:
Noutati Nemira

Noutăţi Nemira 2022-2023. Cititorii întreabă, editura răspunde: volumul “Un strop de sânge” de Stephen King, disponibil pentru precomandă!

Tocmai s-a încheiat prima ediție din acest an a Ask the Editor de pe pagina de FB a grupului Armada I science fiction I fantasy I thriller, administrat de editura Nemira.  Pentru cine nu știe despre ce este vorba: cititorii întreabă, iar editorul Marian Coman răspunde în legătură cu noutăţile Nemira 2022-2023. Și chiar răspunde!!! Nu știu cine a avut ideea aceasta, dar eu i-aș da o primă.


Am făcut un rezumat legat de tot ce s-a întrebat și s-a răspuns. Înainte de toate trebuie specificat că 1) faptul că lista de răspunsuri începe cu STEPHEN KING este absolut întâmplător 🙂 și 2) poza de mai sus este doar orientativă și unii dintre autorii de acolo se vor regăsi mai jos. Acum să curgă răspunsurile despre noutăţile Nemira!

– Stephen King: de mâine, 11 februarie, colecția de povestiri “Un strop de sânge” (“If it bleeds”) este disponibilă pentru precomandă pe nemira.ro, iar în a doua jumătate a lui 2022 vor fi publicate “Cujo”, “Firestarter” și “Fairy Tale”.
– tot Stephen King: pentru cărțile sale, dar publicate sub pseunonimul Richard Bachman răspunsul a fost încurajator: “O să ajungem și acolo”.

Noutăţi Nemira: C.J. Tudor – “Fetele care ard” & Ursula K. Le Guin – “Sfâșierea cerului”

– seria “Daemon” de Peter V. Brett, mai precis volumul cinci a cărui publicare a fost abandonată de Nemira, ar putea să reintre în planul editorial la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor.
– cărți noi care urmează să apară în următoarele două-trei luni: C.J. Tudor – “Fetele care ard”, Sally Hepworth – “Soacra”, Catherine Steadman – “Dispariția”, Kim Stanley Robinson – “Ministerul pentru viitor”, Ursula K. Le Guin – “Sfâșierea cerului” și “Deposedații”, Mary Robinette Kowal – “The Fated Sky” (volumul al doilea din seria “Doamna astronaut”).

– în planurile editurii sunt incluși în continuare scriitorii Alastair Reynolds și Joe Abercrombie (cărți noi semnate de acesta din urmă urmează să apară anul viitor). În schimb, Mark Lawrence este în stand by, iar Terry Pratchett și Ian McDonald nu mai sunt în portofoliul Nemira. 

Noutăţi Nemira: seria integrală “Rama” de Arthur C. Clarke

– momentan scriitorii Simon Scarrow și Ian M. Banks nu se regăsesc în planurile Nemirei.
Philip K. Dick e posibil să reapară în Armada abia în 2023.
– pe la jumătatea acestui an, editura Nemira speră la apariția integrală a seriei “Rama” de Arthur C. Clarke și a cărții “Ultimul Împărax”, din seria “Interdependența” scrisă de John Scalzi.
– al doilea roman din “Trilogia Husită” de Andrzej Sapkowski va fi publicat în această toamnă, iar al treilea – la începutul anului viitor.
– în cadrul colecției Armada Comics, momentan nu este plănuit nimic în afară de “Dune: Romanul grafic – cartea a doua” (în SUA ar urma să apară în iulie).
– volumul 2 din “Corabia destinului” de Robin Hobb (care este practic a doua jumătate a ultimei cărți din trilogia “Corăbiile însuflețite” 🙂 ), e așteptat să apară la sfârșitul lui martie anul curent.

Nu se știe nimic despre “Prin zăpadă și cenușă” de Diana Gabaldon

– trilogia “Farseer” tot de Robin Hobb urmează sa fie reeditată, dar asta numai după ce se încheie trilogia “Corăbiile însuflețite”.
– trilogia “Legendele Dunei” de Brian Herbert și Kevin James Anderson o să fie publicată începând din toamnă și se va încheia în prima parte a anului viitor.
– momentan nu se știe nimic despre reeditarea volumul “Prin zăpadă și cenușă” de Diana Gabaldon, cartea a șasea din seria “Outlander”.

– publicarea de cărți a căror acțiune are loc în universul Star Wars nu intră în sfera de interes a editurii.
– volumul al doilea din seria “A șasea lume” de Rebecca Roanhorse (primul este “Calea fulgerului” publicat la noi în 2020) nu mai apare anul acesta.

– volumul al doilea din seria “Teixcalaan” de Arkady Martine (primul este “Amintirea imperiului” publicat la noi anul trecut) ar trebui să apară în 2023.

– în ceea ce-i priveşte pe scriitorii Adrian Thaikovsky şi Hannu Rajaniemi, momentan nu se anunță nimic. 🙁

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!