Mihai Mălaimare: “Actorul, bufonul, clovnul”
Mihai Malaimare - Actorul, bufonul, clovnul - foto

Mihai Mălaimare: “Actorul, bufonul, clovnul”

Dacă biografiile Maiei Morgenstern şi a lui Grigore Leşe am apucat să le răsfoiesc cât de cât pentru textul de la rubrica “Ce cărţi ne-am mai luat’’, de volumul semnat de Mihai Mălaimare, “Actorul, bufonul, clovnul”, nu m-am apropiat. Deocamdată.

Mihai Malaimare - Actorul, bufonul, clovnul - coperta

Prin urmare, o sa-l las pentru moment pe Mălaimare să-şi prezinte cartea, apărută la Editura Rao. Dar promit că, dacă “nu o mărit” rapid (ştiu deja cui s-o dăruiesc!), o să mă întorc şi cu o părere personală. Bine, dacă reuşesc şi să-mi înving frica uriaşă de clovni (mulţumesc mult, Stephen King, pentru această fobie!).

Mihai Mălaimare: „O carte de care realmente sunt mândru ca om de teatru

Mihai Mălaimare: „Acum nu ştiu dacă pot să mă numesc scriitor. Am în mine o hârtie de turnesol ca actor care-mi spune să fiu decent. În materie de teatru ştiu unde mă aflu. Acolo pot să nu greşesc foarte mult. Dar aici este o lume pe care nu o stăpânesc. Pot să spun însă cu siguranţă (…) că eu nu pot să scriu decât dacă lucrez cu adevăruri. De altminteri, în teatru este singura soluţie ca să treci rampa – adevărul. Alta nu există, indiferent ce rol ai juca.

‘Actorul, Bufonul, Clovnul’ este o carte care reiterează teza mea de doctorat. Este o teză dedicată clovnului. Dar când am reluat-o mi-am dat seama că între actorul generic şi clovnul care este o părticică din el mai există un personaj. Bufonul. Şi, atunci, a ieşit o carte de care realmente sunt mândru ca om de teatru, dar în care am strecurat o poveste care este un fel de nostalgie după un roman care nu-l voi scrie niciodată, pentru că este o poveste de o tristeţe fabuloasă despre cel mai mare clovn al acestei ţări, Marcellino, colegul meu, prietenul meu din copilărie, care a murit vorbind cu mine la telefon”.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!