Mici binecuvântări, un nou roman de la Dennis Lehane, autorul celebrelor Misterele fluviului/Mystic River și Shutter Island

Mici binecuvântări, un nou roman de la Dennis Lehane, autorul celebrelor Misterele fluviului/Mystic River și Shutter Island

Crime Scene Press aduce în România un adevărat eveniment literar: Mici binecuvântări, un nou roman semnat de autorul Dennis Lehane, celebru pentru cărțile sale care au inspirat filme de succes precum Mystic River sau Shutter Island!

Cărțile sale au făcut înconjurul lumii, s-au vândut în milioane de exemplare și au stat la baza unor filme de top de la Hollywood. Patru dintre cărțile sale au fost transpuse în film – Mystic River (regizat de Clint Eastwood), Shutter Island (regizat de Martin Scorsese), Gone, Baby, Gone și Live by Night (ambele regizate de Ben Affleck).

Mici binecuvântări
Într-un interviu de anul trecut, Dennis Lehane sugera că Mici binecuvântări ar putea fi ultimul roman din cariera lui

Mici binecuvântări este cartea despre care maestrul Stephen King spunea că te pune pe gânduri, te captivează, te înfurie și pe care nu o poți lăsa din mână.

Născut și crescut în Boston (5 august 1965), Dennis Lehane publică primul roman în 1994, A Drink Before the War, câștigând Premiul Shamus pentru debut. De atunci, Lehane a mai scris treisprezece romane, traduse în peste 30 de limbi, care au devenit bestsellere internaționale. Cariera lui explodează în 2003 cu ocazia lui Mystic River. La insistențele lui Clint Eastwood, acesta se lasă convins să transforme romanul lui într-unul din cele mai de referință thrillere produs vreodată în care joacă celebrii Sean Penn, Tim Robbins și Kevin Bacon.

Mici binecuvântări se petrece în Boston, în vara caniculară a lui 1974

În Mici binecuvântări, scriitorul consacrat în vârstă de 58 de ani povestește despre evenimentul care i-a marcat copilăria și viața. Boston, vara caniculară a lui 1974. Mary Pat Fennessy încearcă din greu să-și întrețină singură ce i-a mai rămas din familie. Femeia a locuit toată viața în cartierul Southie, enclava americanilor de origine irlandeză care se agață cu încăpățânare de tradiții vechi și se delimitează cu mândrie de ceilalți.

Într-o noapte Jules, fiica adolescentă a lui Mary Pat, rămâne afară până târziu și nu mai ajunge acasă. În aceeași seară, un tânăr de culoare e găsit mort, lovit de un metrou în circumstanțe misterioase.

Cele două întâmplări nu par să aibă vreo legătură între ele. Însă în căutarea disperată după fiica ei, Mary Pat începe să descopere lucruri de care ar fi fost mai bine să nu se atingă, punând întrebări care-l deranjează pe Marty Butler, șeful mafiei irlandeze.

Având drept fundal lunile caniculare și tumultuoase când procesul de desegregare a școlilor din oraș a explodat în fapte de violență, romanul de față prezintă infracționalitatea și puterea într-un mod brutal.

Într-un interviu publicat de anul trecut de Barnes & Noble, Dennis Lehane sugera că acesta ar putea fi ultimul roman din cariera lui. Un motiv în plus pentru a explora universul propus de autor.

Ce spun eu despre cărțile lui Dennis Lehane

Mystic River
Mystic River/ Misterele fluviului

Am citit “Misterele fluviului/Mystic River”, după ce-am văzut filmul. Pelicula regizată de Clint Eastwood, cu acea distribuție de exceptie, mi-a plăcut și m-a intrigat atât de tare încât nu am avut liniște până nu am ținut în mâini cartea care a stat la baza ei. Și care mi s-a părut absolut fabuloasă, atât de bun e acest Dennis Lehane!

(Eu nu prea obișnuiesc să recitesc thrillere, dar aș lua oricând cu mine în vacanță Misterele fluviului pentru o a doua lectură).

În schimb, de Shutter Island nu m-am putut apropia. După cum știu prietenii mai vechi ai blogului nostru, mie îmi este foarte frică de romanele a căror acțiune se desfășoară în spitale, mai ales dacă sunt cu profil psihiatric. Prin urmare, nimic nu mă poate convinge s-o deschid. Stai! Ce spun eu aici?! Nici măcar în bibliotecă nu am putut s-o țin. Când am primit-o, am făcut-o cadou în nanosecunda doi.

În schimb, romanul lansat zilele acestea de Crime Scene Press pare mult mai pe gustul meu. Vorba aceea, prefer oricand să am de-a face cu mafia irlandeză decât cu un doctor cu seringa în mână!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!