Gătește cu mine. Chef Florin Dumitrescu și-a lansat o carte de povești culinare

Gătește cu mine. Chef Florin Dumitrescu și-a lansat o carte de povești culinare

Gătește cu mine este o colecție de „rețete de acasă”, dedicată celor care gătesc zi de zi pentru cei dragi, spune Chef Florin Dumitrescu.

Este un chef pretențios și un maestru în fine dining, dar când vine vorba de mâncarea gătită acasă amintirile și sufletul pus în farfurie primează pentru el.

Chef Florin Dumitrescu e de părere că fiecare are o poveste culinară. A lui începe din copilărie, când era răsfățat de bunica sa cu tocăniță de pipote și continuă cu maturizarea sa ca bucătar și cu ipostaza de tătic care i-a adus și provocări culinare.

Gătește cu mine – prima carte de bucate a lui Chef Florin Dumitrescu

Toate aceste povești sunt reunite în prima sa carte de bucate. Mai bine spus, o carte de povești culinare, pe care cunoscutul jurat de la „Chefi la cuțite” tocmai a lansat-o.

Cartea „Gătește cu mine” este o colecție de „rețete de acasă”, dedicată celor care gătesc zi de zi pentru cei dragi. După cum spune autorul, cartea e specială tocmai pentru că este o colecție de povești culinare care i-au marcat viața, de la copilărie, la adolescență și maturitate. Fiecare rețetă are o mică poveste relatată chiar de Florin Dumitrescu.

„Contrar așteptărilor, cartea aceasta nu este despre meseria de bucătar. Nu este despre restaurante, despre fine dining, despre stele Michelin, rețete elaborate sau plating minimalist. Această carte este povestea mea, spusă pe limbajul gustului. E pentru cei care gătesc acasă, din pasiune sau de nevoie. Pentru cei care pun pe masă celor dragi bucăți din sufletul lor”, a explicat Florin Dumitrescu.

Gătește cu mine cuprinde 42 de rețete

Cartea cuprinde 42 de rețete. Printre acestea: supă de legume cu tăiței de casă, creveți cu usturoi, ardei iute și roșii, midii în sos de vin și ierburi proaspete. Dar și risotto cu șofran, plăcintă de berbecuț, tartă cu cătină.

„Sunt mâncărurile bunicii mele, cu care am crescut. Dar și rețete care mi-au marcat cariera. Sau preparatele care m-au făcut să înteleg cât de mult contează să gătești cu drag și din iubire”, spune cheful.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

????????????????????????????????????

DSC_3837

DSC_4130

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!