Fundația lui Isaac Asimov, subiect de serial

Fundația lui Isaac Asimov, subiect de serial

Faimoasa trilogie “Fundația” semnată de Isaac Asimov va fi ecranizată într-un serial dramatic, realizat de Apple împreună cu  Skydance Television.


David S. Goyer şi Josh Friedman sunt cei însărcinaţi să aducă opera influentă a lui Asimov pe ecranele televizoarelor. David S. Goyer este scenaristul blockbusterelor “The Dark Night” şi “Batman Begins”. Josh Friedman este cel care a scris adaptarea sci-fi pentru marele ecran a lui Steven Spielberg pentru “War of the Worlds” (2005).

Acțiunea trilogiei lui Asimov are loc într-un viitor în care Calea Lactee este controlată de Imperiul Galactic. Un matematician pe nume Hari Seldon dezvoltă o metodă de a prezice căderea imperiului.

Trilogia lui Asimov este formată din titlurile “Fundația”, “Fundația și Imperiul” și “A doua Fundație”.

Ciclul “Fundaţia” a început cu mai multe poveşti scurte publicate între 1942 şi 1950. Ulterior s-a dezvoltat într-o trilogie de romane publicate între 1951 şi 1953. Seria a câştigat un premiu Hugo – principala distincţie pentru scriitorii de SF şi fantasy – în 1966, pentru cel mai bun ciclu din toate timpurile.

Skydance, producătorul serialului, s-a mai ocupat de seriile „Grace and Frankie” și „Altered Carbon” – pentru Netflix, și „Dietland” (o producție cu Juliana Margulies) pentru AMC.

Tentativele Hollywoodului din ultimele două decenii de a ecraniza ciclul “Fundaţia” pentru televiziune sau pentru marele ecran s-au soldat până acum cu eşecuri, notează Reuters.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!