Fiică de samurai de Etsu Inagaki Sugimoto 
Fiică de samurai

„Fiică de samurai” de Etsu Inagaki Sugimoto 

Fiică de samurai de Etsu Inagaki Sugimoto este prima apariție editorială a unei edituri nou înființate, Carthemia, care și-a dorit să se împrietenească imediat cu blogul tau preferat. Prin urmare, ne-a și trimis-o la redacție.

(Împreună cu o cutie de bomboane, dar de la mine nu vei afla niciodată informația asta, desigur!!!) 

Spre surpriza mea, Fiică de samurai nu este o lucrare de ficțiune, ci chiar autobiografia lui Etsu Inagaki Sugimoto, care se prezintă drept „fiica unui samurai din Japonia feudală devenită o femeie americană modernă”. Cartea a fost publicată pentru prima dată în anul 1925 și a devenit un bestseller internațional. 

Fiică de samurai

Iar când am văzut că sub numele autoarei, născută în 1874, apare precizat „profesor de limba și istoria japoneză la Universitatea Columbia” am și început să cercetez mai multe despre carte și despre această femeie atât de curajoasă, care s-a dovedit cu mult înaintea timpului său.

Povestea urmărește parcursul lui Etsu de la copilăria petrecută în Japonia, plină de ritualuri și tradiții, până la adaptarea la o nouă viață în America, unde a ajuns în urma căsătoriei – aranjate – cu un comerciant american pe care nu-l întâlnise niciodată. Autoarea își descrie viața ca fiică de samurai, care încearcă să armonizeze valorile culturale stravechi și influentele moderne venite din Occident.

Cum promovează editura cartea Fiica de samurai de Etsu Inagaki Sugimoto:

Lucrarea impresionează prin detaliile vii, reflecțiile profunde asupra identității și rolului femeii și prin delicatețea cu care este descris conflictul dintre două lumi atât de diferite. Este o mărturie captivantă despre curaj, adaptare și păstrarea rădăcinilor, cititorul devenind martor la un proces de transformare interioaraă, marcat de căutarea unui echilibru între identitate și schimbare.

Etsu Inagaki Sugimoto
Etsu Inagaki Sugimoto

Fiică de samurai este o invitație de a privi dincolo de granițele culturale și de a ne întreba ce înseamnă cu adevărat a rămâne fidel rădăcinilor tale într-o lume în continuă schimbare. Este o poveste despre identitate, reziliența și frumusețea diversitătii umane, iar mesajul ei rămâne relevant chiar și în prezent.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!