„Dragonul de gheață”, „Tolkien și marele război” & „Abația portocalului” - Ana are carti!

„Dragonul de gheață”, „Tolkien și marele război” & „Abația portocalului”

George R.R. Martin – Dragonul de gheață

Chiar sunt dependent, se pare, de „Urzeala tronurilor”, altfel nu-mi explic de ce am cumpărat această carte, care are legătură cu seria menționată și care este dedicată copiilor de peste 10 ani.

E bine că măcar am peste 10 ani!!! Acum, serios vorbind, nu știu cum s-a strecurat această cărticică pe sub radarul meu literar de nici n-am știut de ea. Oricum, am remediat situația: o am și o consider o investiție pentru viitor, excelentă pentru o primă întâlnire a copiilor mei cu literatura fantasy.

Dragonul de gheata

Editura Nemi o prezintă astfel:

Dragonul de gheață este o poveste încântătoare despre curaj și sacrificiu, pentru tinerii cititori, dar și pentru adulți, scrisă de popularul autor al seriei Cântec de gheață și foc, G.R.R. Martin. Iar ilustrațiile splendide ale artistului Luis Royo îmbogățesc această poveste captivantă și emoționantă a unei tinere fete și a dragonului său.

În lumea din Cântec de gheață și foc, dragonul de gheață este o creatură legendară și înfricoșătoare, întrucât niciun om nu a reușit vreodată să îmblânzească vreunul. Zborul său pe deasupra pământului lasă în urmă doar pustiu și un frig îngrozitor. Dar Adarei nu-i e teamă. Pentru că Adara este un copil al iernii, născută în timpul celui mai cumplit îngheț pe care toată lumea, chiar și Bătrânii, și-l amintesc.

Adara nu mai ținea minte când a văzut pentru prima oară dragonul de gheață. Părea că a fost dintotdeauna prezent în viața ei, o strălucire îndepărtată pe când se juca afară, în zăpadă, mult timp după ce ceilalți copii plecaseră la casele lor goniți de frigul mușcător. Când avea patru ani l-a atins, iar la cinci ani a zburat prima oară pe spatele lui înghețat. Apoi, când a împlinit șapte ani, într-o zi liniștită de vară, dragoni fioroși s-au abătut în zbor deasupra fermei liniștite în care locuia Adara.

Iar legendele spun că doar un copil al iernii – și dragonul de gheață care ține la el – pot salva lumea de la distrugere.

Dragonul de gheață se petrece în același univers din seria Cântec de gheață și foc de G.R.R. Martin, care stă la baza serialului de succes HBO, iar acest volum de colecție minunat ilustrat va fi, în mod sigur, pe placul fanilor.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

John Garth – Tolkien și marele război.

Am fost fascinat de Pământul de Mijloc din prima clipă în care am deschis cartea “Stăpânul inelelor: Frăția inelului”. În timp ce o citeam, mă minunam de imaginația lui Tolkien… Omul acesta a creat un univers incredibil de detaliat și de bine realizat, o lume cu limbaj, locuri, denumiri care chiar că aparțin unui alt tărâm. Mereu m-am întrebat: De unde, dom’ne, atâta imaginație, că vreau și eu! Cu această carte sper să aflu răspunsul.

Tolkien și marele război

Editura Rao o prezintă astfel:

Această biografie premiată explorează experiențele de război ale lui J.R.R. Tolkien și impactul acestora asupra vieții sale și a scrierii romanelor Hobbitul și Stăpânul inelelor.

„Să fii prins în plină tinerețe de anul 1914 nu a fost o experiență mai puțin traumatizantă decât cea din 1939… până în 1918, mai toți prietenii mei apropiați erau morți.”

Cartea dezvăluie groaza și momentele de eroism trăite de Tolkien ca
ofițer în bătălia de pe Somme și introduce întrucâtva cercul de prieteni apropiați care i-au stimulat imaginația și au încurajat predilecția sa pentru elementele mitologice străvechi.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Samantha Shannon – Abația portocalului.

UPDATE! Recenzia la Abaţia portocalului poate fi citită AICI.

Nu credeam că o să vină ziua când o să aștept cu nerăbdare o carte scoasă de editura Leda Edge. Nu că aș avea ceva împotriva ei, dar domeniul său de activitate este contrar domeniului meu de interes în ceea ce privește literatura. Însă priviți această copertă! Priviți-o iar!!! Este o adevărată operă de artă! Are o un farmec aparte care promite o aventură dincolo de orice imaginație, o lume incredibilă populată de personaje uluitoare. Și dragoni albaștrii care arată super cool pe fundalul ala portocaliu!!! Este genială! De data aceasta, în cazul meu, coperta chiar a vândut cartea! Și eu am fost fericit să o cumpăr. Ce copertă!!! Oare există ca poster? (Bonus: are autograful scriitoarei!)

Abația portocalului

Editura Leda Edge o prezintă astfel:

O LUME SCINDATĂ.
UN REGAT FĂRĂ O MOȘTENITOARE.
UN DUȘMAN STRĂVECHI SE TREZEȘTE.

Casa Berethnet a condus Inysul vreme de o mie de ani. Încă necăsătorită, regina Sabran a IX-a trebuie să nască o fiică pentru a-și proteja tărâmul de la distrugere, însă asasinii se apropie tot mai mult de ușa ei.

Ead Duryan este o paria la curte. Deși a ajuns în poziția de domnișoară de onoare, tânăra e în continuare loială unei societăți secrete de magi și rămâne în permanență cu ochii pe Sabran, protejând-o din umbră cu ajutorul harurilor sale ascunse.

Dincolo de marea cea întunecată, Tané s-a antrenat toată viața pentru a deveni călăreață a dragonilor, însă e silită să facă o alegere care ar putea destrăma tot ce-a construit până acum.

Între timp, Răsăritul și Apusul refuză să negocieze unul cu altul, în vreme ce forțele haosului se trezesc din somn.

„O carte care a devenit un clasic al genului aproape instantaneu. Genial, divers, feminist, subversiv, provocator și extrem de inteligent povestit, Abația Portocalului este un roman care trebuie musai citit.” – KAREN MARIE MONING, autoarea seriei Mackayla Lane

„O bijuterie literară genială, cutezătoare și devastatoare. O lume incredibil de plină de profunzime și de primejdii, cu personaje pe care le-aș urma până la capătul pământului. Am rămas uluită de talentul lui Shannon!” – VICTORIA AVEYARD, autoarea seriei REGINA ROȘIE

„Această poveste memorabilă plină de regine, călăreți ai dragonilor și formidabile preotese care măcelăresc wyrmi reprezintă un adevărat tur de forță. Noul meu roman fantasy preferat.” – LAINI TAYLOR, autoarea seriei NĂSCUTĂ DIN FUM ȘI OS

„Un roman extrem de minuțios construit […]. Ba chiar am putea fi tentați să o numim pe Samantha Shannon «varianta feminină a lui George R.R. Martin».” – HYPABLE

Cartea poate fi cumpărată online de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!