Cum îl descrie fosta soţie pe Salman Rushdie? “Un bărbat egoist, gelos şi lipsit de empatie” - Ana are carti!

Cum îl descrie fosta soţie pe Salman Rushdie? “Un bărbat egoist, gelos şi lipsit de empatie”

Padma Lakshmi, fosta soţie a scriitorului britanic de origine indiană Salman Rushdie, a publicat o carte autobiografică în care face dezvăluiri inedite referitoare la căsnicia sa, descriindu-l pe autor drept un bărbat egoist, gelos şi lipsit de empatie, potrivit The Telegraph.

salman-rushdie_640-480_bcclÎn autobiografia “Love, Loss and What We Ate” scrisă de Padma Lakshmi, fosta soţie a celebrului scriitor britanic de origine indiană Salman Rushdie a făcut o serie de dezvăluiri surprinzătoare referitoare la căsnicia sa. Potrivit actriţei şi modelului american de origine indiană, acesta ar fi avut nevoie în fiecare an să fie consolat pentru faptul că nu a câştigat premiul Nobel pentru literatură, iar căsnicia lor era constant erodată de gelozii şi insecurităţi.

Căsnicia lor a durat 3 ani

Padma Lakshmi l-a acuzat pe Sir Salman că a descris-o pe aceasta drept “o investiţie proastă” după ce i-a refuzat avansurile lui sexuale şi a spus despre el că e un soţ rece şi lipsit de empatie.

Fotomodelul indiano-american, membru al jurului emisiunii TV din SUA “Top Chef”, a făcut dezvăluiri intime despre căsnicia sa de trei ani cu Salman Rushdie, autorul “Versetelor satanice”.

Cuplul s-a întâlnit în vara anului 1999 la o petrecere din New York, când Padma Lakshmi avea 28 de ani şi era necăsătorită, iar Salman Rushdie avea 51 de ani, fiind însurat cu cea de-a treia sa soţie.

p.txtPadma Lakshmi şi Salman Rushdie s-au căsătorit în 2004, petrecându-şi timpul între Londra – unde trăiau cei doi fii ai autorului – şi New York. Ea a povestit cum scriitorul obişnuia să îi aducă micul dejun la pat în fiecare dimineaţă şi că la început, relaţia lor era nespus de fericită. Lucrurile au derapat ulterior, Salman Rushdie dovedindu-se extrem de acid în cursul unor unor certuri dure, scrie Ziarul de Iaşi.

Salman Rushdie a fost înnobilat de Regina Elisabeta în  2007

Autorul născut în Bombay dar crescut în Marea Britanie a fost înnobilat de Regina Elisabeta în anul 2007 pentru merite aduse literaturii, câştigând premiul Booker Prize în 1983 pentru “Copiii din miez de noapte”.

Când eleganta sa soţie a apărut pe coperta revistei americane Newsweek, Rushdie ar fi reacționat: “Singura dată când Newsweek m-a pus pe coperta sa a fost când a încercat cineva să-mi tragă un glonţ în cap”.

Padma Lakshmi s-a îmbolnăvit ulterior de endometrioză, o boală dureroasă care afectează mucoasa uterului. Ea a susţinut că scriitorul nu a arătat niciun fel de simpatie faţă de boala sa. Când a refuzat să facă sex cu el din cauza durerii provocate de afecţiunea respectivă, Rushdie a replicat: “Cât de convenabil pentru tine”.

“Nu este că nu îmi doream să fiu acolo pentru el, dar ceva era profund în neregulă. Nu înţelegeam asta. Iar acest fapt a dus la o întreagă serie de neînţelegeri”, a mai declarat fostul model.

“Ce bine ar fi dacă ar putea exista nunţi fără căsnicii”

După o operaţie de cinci ore suferită ca urmare a bolii sale, Padma Lakshmi s-a întors acasă cu mai multe cusături pe patru organe majore şi cu stenturi la ambii rinichi. Salman Rushdie, în loc să o îngrijească, a plecat ziua următoare într-o călătorie de lucru.

“Spectacolul trebuie să continue, în cele din urmă”, a declarat acesta în timp ce ieşea pe uşă, a povestit fosta sa soţie. De îndată ce s-a pus pe picioarele sale şi a putut ieşi din casă, ea a mers la un avocat specializat în divorţuri.

padma_lakshmi6Salman Rushdie nu a oferit niciun răspuns atacurilor violente venite din partea fostei sale soţii. La puţin timp de la divorţul său de Padma Lakshmi, a declarat însă că o căsnicie este o complicaţie fără rost în viaţă şi că femeile şi-o doresc numai pentru rochie.

“Versetele satanice” i-au atras condamnarea la moarte

“E ciudat, mai ales că am fost însurat de patru ori, dar cred că o căsnicie este necesară. Femeilor le place, mai ales dacă nu au fost căsătorite niciodată – cred că este din cauza rochiei. Femeile îşi doresc o nuntă, nu vor o căsnicie. Ce bine ar fi dacă ar putea exista nunţi fără căsnicii”, a declarat scriitorul. Acesta a mai dezvăluit că a mers împreună cu Padma Lakshmi la consiliere matrimonială, însă fără succes.

Salman Rushdie este autorul a şaisprezece cărţi. “Copiii din miez de noapte” a câștigat Booker Prize, în 1981, Booker of Bookers, în 1993, şi, în 2008, Best of Booker. “Ultimul suspin al Maurului” a câştigat Whitbread Prize în 1995 şi premiul Aristeion pentru literatură al Uniunii Europene. În 2007, Salman Rushdie a fost învestit cu titlul de cavaler al Marii Britanii pentru servicii aduse literaturii. Este membru al Societăţii Regale pentru Literatură şi Comandor al Ordinului Artelor şi Literelor. Publicarea “Versetelor satanice” a determinat nu doar condamnarea sa la moarte din partea ayatolahului Ruhollah Khomeini, ci şi o lungă criză diplomatică între Londra şi Teheran.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!