“Alteţa Sa cititoare” de Alan Bennett – Ana are carti!

“Alteţa Sa cititoare” de Alan Bennett

“Of, Norman, a spus Regina, se pare că primul-ministru nu a citit nimic din Hardy. Poate îi găseşti tu vreuna dintre vechile tale ediţii broşate să i-o oferi la plecare”.

Atât scrie pe coperta patru a acestei cărticele galbene, intitulate “Alteţa Sa cititoare”. Iar eu eram ceva de genul: Hardy, adică Thomas Hardy? Regina, adică Regina Angliei? Cele două personaje apar în aceeaşi frază? Aaaa, ok, mulţumesc, n-am nevoie de mai mult, direct la casă, “Buna ziua, aş dori să cumpăr această carte” 🙂 .

Bineînţeles că mi-a fost clar că am de-a face cu o ghiduşie adresată mai ales iubitorilor de cărţi şi, dacă ne urmăreşti deja de ceva vreme, atunci ştii că aceasta e mica mea plăcere vinovată… şi cel mai cheltuitor defect al meu 🙂 .

Volumaşul scris de Alan Bennett promite un fermecător exerciţiu de imaginaţie, în care Regina Angliei e lovită brusc de microbul cititului, prin urmare nimic n-o mai interesează din ceea ce se întâmplă în jur, spre disperarea curţii regale în special şi a Regatului Unit al Marii Britanii în general.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate