Ținuturile pustii (Turnul Întunecat 3) de Stephen King - recenzie

“Ținuturile pustii (Seria Turnul Întunecat 3)” de Stephen King

Voi deschide “recenzia” la Ținuturile pustii direct și la obiect, aşa cum scrie şi Stephen King. Cartea începe la câteva săptămâni de unde s-a terminat volumul anterior. Roland, Eddie și Susannah își continuă drumul prin Lumea de Mijloc spre Turnul Întunecat.

Fac o paranteză: nu știu de ce, dar am impresia că așa o să înceapă toate “recenziile” la această serie. Să revenim…

Cei trei sunt acum un grup bine sudat. Numai că, în timp ce Eddie și Susannah devin specialiști în mânuirea pistoalelor, Roland începe să aibă o serie de probleme legate de paradoxul pe care îl trăiește. L-a salvat pe Jack de la moarte (vezi “Alegerea celor trei”), dar el știe că Jack e mort (vezi “Pistolarul”).

În acest timp, Jack, aflat în New York-ul anului 1977, realizează că ceva nu este în regulă. Este convins că a murit călcat de o mașină și încearcă să descopere ce se întâmplă cu el.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI

Ținuturile pustii, un loc cumplit

Modul și locul în care cele două lumi se întâlnesc pentru a permite sau, mai bine zis, pentru a nu-i permite lui Jack să treacă din lumea lui în cea a Pistolarului formează cu adevărat un moment “made in the twisted mind” a lui Stephen King.

După o bătălie epocală, Jack reușește să se reîntâlnească cu Pistolarul. Grupul pornește din nou la drum pentru a ajunge într-un oraș ciudat, Lud, distrus de luptele dintre locuitorii lui. Aici cei patru fac cunoștință cu Blaine, un tren… roz care suferă de nebunie (având o asemenea culoare, ce pretenții să ai de la el!). Acesta constituie singurul mijloc de transport capabil să-i ducă dincolo de Lud, dincolo de un teritoriu supranumit Ținuturile pustii, un loc mai cumplit decât toate filmele/cărțile post-apocaliptice pe care le-am văzut/citit în viața mea.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI

Un concurs de ghicitori

Prețul biletului este un concurs de ghicitor. Dacă oamenii știu vreo ghicitoare la care Blaine nu poate răspunde, sunt duși teferi la destinație. Dacă Blaine răspunde la toate ghicitorile, oamenii vor muri deoarece rozaliul mecanizat are de gând să se sinucidă spectaculos, deraind la o viteză incredibilă. Cei patru sunt de acord cu condițiile puse și urcă la bord…

Cam aceasta este cartea. Deși a avut momente când părea mult mai liniștită și mai monotonă decât “Alegerea celor trei”, totul a fost doar o iluzie. Stephen King continuă să construiască Lumea de Mijloc la standardul la care m-a obișnuit: adică excelent.

Mai mult decât atât, dacă până acum credeam că am idee la ce să mă aștept de la această serie, “Ținuturile pustii” mi-au dovedit că… nu știu nimic 🙂 . Apariția unui gigantic urs ciborg, descoperirea unui avion din cel de-al doilea război mondial, orașul Lud și fundalul său sonor, existența unui tren pasionat de ghicitori și, SPOILER!, deși încă nu sunt convins 100% că am dreptate, apariția lui Randall Flagg, “villainul” din “Apocalipsa”, au adus un aer proaspăt în universul Pistolarului.

Cu această carte, King mi-a dat exact ce am dorit: detalii despre Lumea de Mijloc (cum era și cum a ajuns în starea actuală), noi informații despre eroi, amănunte despre Turnul Întunecat, întâmplări ieşite din comun, personaje memorabile și complet sărite de pe fix, tehnologie incredibilă, momente în care am stat cu sufletul la gură și, lucrul cel mai important, continuarea poveștii. Deja nu vreau să se termine…

-Va urma-

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!