Book-a-Book, un nou proiect pentru bibliotecile din România

Book-a-Book. Tinerii care vor să schimbe modul în care funcţionează bibliotecile din România

Prin Book-a-Book, cărţile din biblioteci vor putea fi căutate de pe telefonul mobil.

În cadrul emisiunii iLikeIT de la PRO TV, George Buhnici a stat de vorbă cu echipa Book-A-Book. Este vorba despre un proiect dedicat celor care iubesc cărţile şi care îşi petrec timpul liber şi prin biblioteci. Dar care nu vor să mai caute prin fişele prăfuite de acolo.

Book-a-Book

Conform stirileprotv.ro, echipa din spatele Book-a-Book a creat o platformă de indexare a datelor de identificare a cărţilor din biblioteci, precum titlurile şi autorii acestora. Astfel, pasionaţii de lectură sau cei care au nevoie de un anumit titlu pentru o lucrare pot căuta şi afla imediat dacă o anumită carte se află sau nu la bibliotecă. Fără a mai fi nevoie să se deplase până la locaţia cu pricina.

Proiectul este în continuă dezvoltare. În prezent se lucrează încă la indexarea datelor despre cărţile din Biblioteca Naţională a României. În luna aprilie a avut loc un “Bookathon” – eveniment unde peste 50 de voluntari s-au adunat la Biblioteca Naţională, pentru a ajuta la indexarea digitală a informaţiilor despre cărţi.

Book-a-Book

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!