"Şi vom muri cu toţii în chinuri” de Bogdan Teodorescu - Ana are carti!

„Şi vom muri cu toţii în chinuri” de Bogdan Teodorescu

Când am început să citesc cartea lui Bogdan Teodorescu, am simţit frustrare.

M-au enervat proştii securişti, m-au enervat curvele resemnate cu propriul lor destin şi, nu în ultimul rând, m-au enervat supracalificaţii. Ştii vorba aia de la angajare: “Sunteţi supracalificat pentru această poziţie”. Cam aşa este unul dintre personajele naraţiunii lui Bogdan Teodorescu.

Pe măsură ce m-am împrietenit cu acţiunile celor 3 planuri prezentate, sentimentele mele s-au schimbat. Mă despărţeam cu regret de fiecare acţiune, odată cu capitolul încheiat, pentru că autorul a ales să prezinte, succesiv, trei destine aparent fără nicio legătură unul cu celălalt.

Şi spun aparent pentru că în cartea lui Bogdan Teodorescu, nimic nu este ceea ce pare a fi. Iniţial nu am crezut asta, după ce am tras cu ochiul la postfaţă, însă, adâncindu-mă în lectură, am început să înţeleg din ce în ce mai mult unde bate firul naraţiunii.

Ce pot afirma însă, cu mâna pe inimă, este faptul că deznodământul nu e deloc previzibil. Este şocant, intrigant, însă, după o liniştire a gândurilor, a revoltei şi a sentimentelor, realizezi că este atât de logic…

Nu am să intru prea mult în detalii legate de lectura propriu-zisă, pentru că prefer să vă las să o descoperiţi singuri. Am să punctez însă umorul fin al autorului şi latura erotică extrem de dezvoltată. Bogdan Teodorescu nu e un tip ruşinos, cel puţin pe hârtie. Scenele de sex sunt descrise cu lux de amănunt, la fel şi nuditatea.

Am să mărturisesc un lucru care nu face altceva decât să evidenţieze faptul că nimic nu este ceea ce pare a fi. Ştiţi ce am eu în cartea lui Teodorescu? Vreo 8-9 semne puse, la diferite pagini. De ce? Pentru că autorul descrie acolo nişte reţete de cocktailuri absolut divine şi, aparent, uşor de preparat. Şi nu le aminteşte doar! Nu, nu! Le descrie în amănunt, cu reţeta completă. Nu am vrut să ratez niciuna dintre ele! Niciuna! Domnule Bogdan Teodorescu, evident, vă pricepeţi al naibii de bine la cocktailuri. Cred că prietenii dv sunt fericiţi când vă vizitează. Cine ar fi crezut, văzându-vă la televizor, că aveţi asemenea veleităţi… Dovada clară că nimic nu este ceea ce pare a fi.

Cu ce este tratat cititorul care alege de pe rafturile unei librării “Şi vom muri cu toţii în chinuri” a lui Bogdan Teodorescu? Păi, cu terorism, spionaj, refugiaţi şi nu în ultimul rand turism sexual. Acestea sunt principalele ingrediente ale unei lecturi interesante, pe care v-o recomand. Nu este extrem de dinamică, nu te ţine cu sufletul la gură, dar garantez că, la final, nu vei regreta că ai citit-o, ba, din contră, o vei recomanda şi altora!

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!