"Regatul luminilor (Grisha 3)" de Leigh Bardugo - Ana are carti!

“Regatul luminilor (Grisha 3)” de Leigh Bardugo

Am început “Regatul luminilor” promițându-mi că dacă Alina continuă să se comporte ca în volumul anterior o să pun cartea deoparte și o să trec la SF-urile mele.

Dar nu a fost așa! De la început am avut de-a face cu Uber Alina. O Alina capabilă să ia decizii, să manipuleze, să joace teatru pentru a induce dușmanul în eroare… În sfârșit, Alina care-trebuia-sa-fie a apărut și de data aceasta este pusă pe treabă și încă ce treabă!

“Regatul luminilor” este continuarea adevărată a “Regatului umbrelor”, în timp ce “Regatul furtunilor” este doar un accident despre care e mai bine să nu mai vorbesc.

După ce au fost înfrânți de către Întunecat, care domnește bine mersi în Ravka, Alina, Mel și câțiva Grisha s-au refugiat sub pământ, în lumea condusă de Aparatul, un fel de lider religios. Acesta o consideră pe Alina drept Sfântă, iar pe amicii ei Grisha – drept demoni. Deja a plănuit cum să se folosească de ea și să scape de ceilalți. Numai că Alina s-a deșteptat și dejoacă planurile gazdei sale.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI

Regatul luminilor are… tot ce nu a avut volumul anterior

După ce scapă de sub pământ, Alina se întâlnește cu Nikolai care o duce la o bază secretă undeva în munți. Însă momentul de fericire este spulberat de apariția Întunecatului. Acest lucru îi forțează pe Alina și Mel să pornescă iar la drum. Cam atât pot să spun fără să stric plăcerea de a citi cartea, pentru că de data aceasta povestea chiar are farmec, are magie, are ritm, are acțiune, are momente dramatice, are momente terifiante… Ce mai… Are tot ce nu a avut volumul anterior al cărui nume nu va mai fi pomenit 🙂 .

Lucrul care mi-a plăcut cel mai mult a fost faptul că personajele principale evoluează în mod radical. Alina, deși a fost practic distrusă la sfârșitul volumul anterior, găsește puterea de a renaște, de a deveni mult mai puternică. Chiar e în stare să ia decizii ce pot aduce moartea celor din jur, putând să provoace teamă și nu să-i fie teamă. Abia acum devine eroina capabilă să salveze lumea de la dezastrul pregătit de Întunecat.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI

Întunecatul, de data aceasta, a fost chiar simpatic

Că veni vorba de Întunecat… De data aceasta, a fost chiar simpatic. Modul în care a ales să se răzbune pe Nikolai și implicit pe Alina a fost delicios. Recunosc, nu mă așteptam la asemenea rafinament diabolic. A fost o mișcare perfectă din partea lui, aratând încă o dată cât de malefic și de crud poate să fie.

(Și da, femeile încă se visează la brațul lui!!!)

Cu toate acestea, în ciuda entuziasmului meu pentru Uber Alina, adevăratul erou al poveștii este Mel. Cred că este cel mai subevaluat și detestat personaj din literatura young adult. Cel puțin, aceasta este concluzia pe care am tras-o din ce am găsit pe internet. Și nu înțeleg de ce! Este cel care a sprijinit-o pe Alina să treacă peste probleme, a dezertat pentru ea, i-a ascultat toate doleanțele, a salvat-o de “n” ori, nu a trădat-o niciodată și a fost dispus să facă gestul suprem pentru ea. Si cu toate acestea cu se alege pe la jumătatea cărții?

Alina îi spune că se desparte de el deoarece trebuie să aibă grijă de țară și nu poate face asta decât în postură de regină, deci soție de fiu de rege, adică să fie cu Nikolai. Hmmm… Presupun că inelul cu un safir cât un ou de găină primit de la prințul mai sus menționat nu a avut nimic de-a face cu decizia eroinei.

Trecând peste acest ultim lucru, cartea este excelentă.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!