Prima operă de ficţiune scrisă de Hemingway, descoperită într-o geantă frigorifică - Ana are carti!

Prima operă de ficţiune scrisă de Hemingway, descoperită într-o geantă frigorifică

Specialiştii în opera lui Hemingway susţin că au descoperit prima lucrare de ficţiune a celebrului autor – o relatare de 14 pagini a unei călătorii imaginare prin Irlanda şi Scoţia, scrisă la vârsta de 10 ani, informează publicaţia britanică The Telegraph.

Carnetul maro, pătat de apă, în care a fost scrisă lucrarea, a fost descoperit într-o geantă frigorifică dintr-o cutie de muniţie aflată în arhivele unor prieteni de familie, în acest an, în Key West, în apropiere de locul unde Hemingway şi-a construit casa în anii ’30.

Opera descrie mai întâi o călătorie cu trenul de la casa lui Hemingway din Illinois, apoi traversarea Atlanticului şi o serie de scene din Scoţia şi Irlanda, sub forma unui jurnal şi a unor scrisori către părinţii săi.

La început, lucrarea pare să descrie o călătorie reală. “Mergem într-o călătorie în Europa”, scrie Hemingway, înainte de o referire la o linie de tren celebră între Chicago şi New York. “Mergem cu 20th Century Ltd”, adaugă tânărul autor.

În mod similar, Hemingway povesteşte despre traversarea Atlanticului la bordul RMS Mauretania, despre care notează că este singura navă – alături de Lusitania – cu patru elice, deţinând la acel moment recordul pentru cea mai rapidă traversare.

Cu toate acestea, Sandra Spanier, profesoară de limba engleză şi editor general al proiectului Hemingway Letters, publicat de Cambridge University Press, şi-a dat rapid seama că tânărul nu pusese la acel moment piciorul în Europa, scrie stiripesurse.ro. “Este clar că şi-a făcut temele în ceea ce priveşte geografia”, a spus ea. “Este o lucrare inteligentă, însă în mod clar este inventată”, subliniază ea.

Potrivit lui Spanier, această lucrare din tinereţe demonstrează aceeaşi “precizie” a limbajului care a devenit ulterior emblema stilistică a lui Hemingway.

“Pentru un copil din Oak Park, Illinois, (lucrarea) este destul de sofisticată şi arată interesul său pentru descrierea corectă a detaliilor”.

În povestea sa, Hemingway descrie o vizită la Castelul Blarney, sărăcia Irlandei şi căsuţele cu acoperişul din stuf.

Într-unul dintre pasajele cele mai impresionante, el spune povestea unei persoane decedate care se întoarce în fiecare an pentru a reconstrui ruinele Castelului Ross.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!