Prima poveste a lui Hans Christian Andersen a fost descoperită pe fundul unei cutii - Ana are carti!

Prima poveste a lui Hans Christian Andersen a fost descoperită pe fundul unei cutii

O scriere considerată prima poveste a lui Hans Christian Andersen a fost descoperită în arhivele din localitatea daneză Funen, de lângă Odense, oraşul natal a autorului, conform Ştirilor TVR.

cele_mai_frumoase_povesti“Nu am nicio îndoială că Andersen este cel care a scris-o”, a declarat expertul Ejnar Stig Askgaard, vorbind despre o descoperire “senzaţională”. Manuscrisul a fost găsit pe fundul unei cutii în arhiva locală.

“Lumânarea de seu” este povestea unei lumânări lăudate care se înnegreşte şi devine neglijată până când frumuseţea interioară îi este recunoscută şi aprinsă.

Experţii sunt de părere că povestea de 700 de cuvinte, dedicată lui “Mme Bunkeflod, de la devotatul ei HC Andersen”, a fost scrisă în anii 1820.

Manuscrisul este, probabil, o copie a celui original, care s-a pierdut. Se crede că  Bunkeflod a fost o văduvă pe care Andersen o vizita şi de la care împrumuta cărţi în copilărie.

Născut la Odense în 1805, fiu al unui cizmar şi al unei spălătorese, Andersen s-a concentrat pe scrierea de poezii, înainte de publicarea primei sale cărţi de poveşti, în 1835. Sutele sale de poveşti au fost traduse până astăzi în peste 100 de limbi.

 

Cele mai frumoase poveşti ale lui Andersen pot fi cumpărate online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Alege varianta potrivită pentru tine!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!