Descoperirea unui istoric: prima BIOGRAFIE a lui HITLER ar fi fost scrisă… chiar de el! - Ana are carti!

Descoperirea unui istoric: prima BIOGRAFIE a lui HITLER ar fi fost scrisă… chiar de el!

Prima biografie a fostului dictator nazist Adolf Hitler, care îl prezenta, în 1923, ca fiind “salvatorul Germaniei” şi îl compara cu Iisus, pare să fi fost scrisă de Hitler însuşi, dezvăluie un istoric scoţian.

110595618_hitler-book-news-xlarge_trans_nvbqzqnjv4bqn4xrlpi8rqateewfc06e5zcqhftga0scw78pqdzeu6gIstoricul Thomas Weber, de la Universitatea Aberdeen, a dezvăluit documente foarte bine conservate în arhive sud-africane care atestă mai degrabă că biografia fostului dictator nazist este, aproape cert, o autobiografie – prima de acest fel a lui Hitler, anunţă Romania TV.

Calificată ca fiind “un act lipsit de pudoare, dar inteligent, de autopromovare”, autobiografia dictatorului, intitulată “Adolf Hitler: Viaţa lui şi discursurile sale”, este semnată de Victor von Koerber.

Lucrarea cuprinde o serie de discursuri ale lui Hitler, dar şi afirmaţii extravagante şi chiar hazardante ce avansează ideea că ar putea fi “o nouă Biblie” a epocii. Weber mai remarcă în această lucrare prezenţa unor termeni ca “sfânt” sau “salvare”, comparând intrarea în politică a lui Hitler cu Răstignirea lui Iisus Hristos, mai scrie Thomas Weber, profesor de Istorie şi Afaceri Internaţionale şi cercetător la Universiatatea Harvard.

Lucrarea demonstrează şi capacitatea lui Hitler de a înţelege procesul şi istoria politică a vremii, înainte ca el să scrie “Mein Kampf”.

Weber a descoperit întâmplător autobiografia lui Hitler cercetând-o pe cea scrisă de Victor von Koerber, autorul oficial a acesteia, de la Universitatea Witwatersrand, din Johannesbourg, în timp ce studia documente pentru o viitoare carte în care îşi propusese să dezvăluie modul în care Hitler a devenit nazist.

“Am găsit o declaraţie semnată şi pusă sub jurământ al soţiei fostului editor al cărţii, care arată că biografia lui Hitler nu a fost scrisă de Koerber şi că Hitler a fost cel care i-ar fi cerut generalului Ludendorff – un aliat din timpul puciului eşuat din 1923 – să îi găsească un autor conservator fără legături cu partidul nazist, pentru a fi semnat pe carte”, a dezvăluit istoricul.

Un alt document redactat de Koerber datând din 1938 arată că acea carte a fost scrisă “la iniţiativa şi cu participarea activă a lui Adolf Hitler”. Nu în ultimul rând, un amănunt care pare să confirme faptul că autobiografia a fost scrisă chiar de către dictatorul nazist  este acela că, în lucrare, se face referire la “trezirea politică” a lui Hitler într-un spital militar, informaţie ce s-a repetat în termeni practic identici în “Mein Kampf”, mai susţine istoricul.

foto: University of Aberdeen

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!