Portretul lui Charles Dickens, dispărut timp de 150 de ani și descoperit într-o piață de vechituri - Ana are carti!

Portretul lui Charles Dickens, dispărut timp de 150 de ani și descoperit într-o piață de vechituri

Un portret al scriitorului britanic Charles Dickens, considerat dispărut timp de 150 de ani și descoperit într-o piață de vechituri din Africa de Sud, este expus în aceste zile la Londra, în muzeul dedicat autorului, casa memorială încercând astfel să obțină fonduri pentru a-l cumpăra.

Portretul, estimat la 210.000 de euro, a fost realizat de artista Margaret Gillies în 1843, pe când Dickens (1812 – 1870) avea 31 de ani, în perioada în care acesta scria „Colind de Crăciun/ A Christmas Carol”, potrivit The Guardian, citat de stiripesurse.ro.

3558-M-Gillies-C-Dickens-THUIMBImaginea tinerească, un Dickens bărbierit, cu plete lungi și ondulate, contrastează cu celebrele sale portrete din perioada matură, când scriitorul purta barbă, iar părul îi era ciufulit.

Portretul a fost cel mai recent expus în 1844, la Royal Academy of Arts din Londra, dar a dispărut la scurt timp după aceea. Gillies spunea într-o scrisoare din anii 1860 că nu știe unde se află portretul. În 1886 îl declara dispărut.

Lucrarea de formă ovală, cu o lungime de circa 14 centimetri, a fost descoperită la sfârșitul lui 2017 în KwaZulu-Natal de un cumpărător care a rămas anonim și a fost restaurată.

Nu se știe cum a ajuns portretul în Africa de Sud, una dintre teorii fiind că acesta a fost dus în această țară de prieteni de familie ai lui Dickens și Gillies.

Reprezentanții Dickens Museum, înființat în fosta locuință a autorului, încearcă să strângă bani pentru a cumpăra portretul.

Sursa foto

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!