Philip Roth: "Donald Trump, un ignorant cu un vocabular de 77 de cuvinte" - Ana are carti!

Philip Roth: “Donald Trump, un ignorant cu un vocabular de 77 de cuvinte”

Philip Roth (despre care sper să apuc în curând să-ţi spun de ce îl consider eu un scriitor colosal!) îl descrie pe Donald Trump ca fiind un ignorant, capabil să facă pagube uriaşe Statelor Unite, în timp ce Richard Nixon şi George W. Bush par inofensivi, prin comparaţie. El mai spune că vocabularul preşedintelui Statelor Unite este unul redus, la fel şi capacitatea sa de a sesiza nuanţe ori subtilităţi.

Philip-Roth--despre-Donald-Trump--Un-ignorant-cu-un-vocabular-de-77-de-cuvinte--capabil-sa-faca-pagube-colosale-SUADemocrat declarat, autorul american afirmă: “Mi s-a părut foarte tulburător să fii cetăţean în timpul mandatelor lui Richard Nixon şi George W. Bush, dar nimic din ce am văzut ca limitare a caracterelor ori inteligenţei lor nu se compară cu secătuirea de umanitate a lui Trump. Este neştiutor într-ale guvernului, istoriei, ştiinţei, filosofiei, artei, incapabil să exprime sau să recunoască subtilitatea ori nuanţa, fără urmă de decenţă”.

“Face uz de un vocabular de 77 de cuvinte, care ar trebui numit mai degrabă limba Jerkish (prostească) decât English (engleză) “, a mai afirmat el.

Scriitorul în vârstă de 83 de ani a răspuns astfel la paralela făcută de presă între victoria lui Trump în cursa pentru Casa Albă şi SEN-ZA-ŢIO-NA-LUL său roman “Complotul împotriva Americii” (2004), în care Charles Lindbergh preia funcţia de preşedinte.

Conform ziare.com, Philip Roth insistă că nu a visat vreodată că un roman va fi un semnal de alarmă cu privire la ridicarea la putere a unei figuri precum Trump. “Nu este vorba despre personajul Trump – genul imobiliar, capitalistul dur – care întrece imaginaţia. Este vorba despre Trump ca preşedinte al Statelor Unite”.

În 2005, romanul lui Philip Roth, “Complotul împotriva Americii”, a primit premiul Societăţii Istoricilor Americani pentru “un roman istoric excepţional care abordează un subiect american” şi a fost declarat cea mai buna carte a anului de New York Times, San Francisco Chronicle, Boston Globe, Chicago Sun-Times, Los Angeles Times Book Review, Washington Post Book World, Time, Newsweek şi multe altele.

În Marea Britanie, “Complotul împotriva Americii” a fost distins cu W.H. Smith Award pentru cea mai bună carte a anului, făcând din Roth primul autor dublu laureat din istoria acestui premiu.

Romanul “Complotul împotriva Americii” poate fi cumpărat online de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Romanul “Pata umană” poate fi cumpărat online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Romanul “Pastorala americană” poate fi cumpărat online de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!