O scriitoare austriacă laureată Nobel a scris o piesă care îl ironizează pe Donald Trump - Ana are carti!

O scriitoare austriacă laureată Nobel a scris o piesă care îl ironizează pe Donald Trump

Scriitoarea austriacă Elfriede Jelinek, care a primit Premiul Nobel pentru literatură în 2004, a scris piesa “On the Royal Road: The Burgher King”, în care alegerea lui Donald Trump este comparată cu ascensiunea nazismului.

Elfriede_jelinek_2004_smallPiesa “On the Royal Road: The Burgher King” a avut o lectură publică la Universitatea publică din New York (CUNY), în regia lui Stefan Dzeparoski şi va avea premiera la Hamburg, în luna octombrie.

“Piesa oferă o perspectivă europeană provocatoare asupra noului lider american. Alegerea lui Donald Trump îmi aminteşte de perioada de ascensiune a nazismului”, a declarat traducătoarea în engleză a piesei, Gitta Honegger, citată de Le Figaro.

Conform Descopera.ro, personajul principal a împrumutat trăsăturile lui Piggy, purcica-marionetă din Muppet Show. Oarbă, de această dată, purcica îşi pune întrebări şi caută să afle cine este cu adevărat cel pe care ea îl numeşte “Regele” – Donald Trump.

Jelinek este cunoscută pentru romanul “Pianista”, transpus pe ecrane de regizorul Michael Haneke, cu Isabelle Huppert în rolul principal.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!