Mircea Cărtărescu, despre BREXIT: O catastrofă pentru Europa. La Răsărit se bea șampanie
Mircea Cărtărescu

Mircea Cărtărescu, despre BREXIT: Este o CATASTROFĂ pentru Europa. La Răsărit se bea șampanie

Mircea Cărtărescu a declarat că ieșirea Marii Britanii din UE este “mult decât o crimă, e o greşeală”. Scriitorul a arătat că Brexitul este o catastrofă atât pentru Marea Britanie, cât și pentru Europa.

“Sentimentul meu este că e o catastrofă atât pentru Marea Britanie, cât şi pentru Europa. Senzaţia mea este că acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple. Nici măcar ideea unui referendum nu ar fi trebuit să apară. Acest referendum pur şi simplu, cum spunea Talleyrand, e mai mult decât o crimă, e o greşeală.

Eu am fost întotdeauna un eurofil. Întotdeauna am crezut că şansa comunităţii noastre româneşti vine dinspre Europa. Sentimentul meu de acum este unul de catastrofă şi de pierdere a ceea ce am câştigat în ultimul deceniu”, a spus Mircea Cartărescu, citat de stiripesurse.ro.

“Eu cred că s-au deschis multe sticle de şampanie în noaptea asta undeva către Răsăritul nostru, spre Răsărit, ca să zic aşa şi cred că este exact ceea ce unii geo-strategi au aşteptat de foarte multă vreme, este o divizare, este o dezbinare a unei părţi a lumii civilizate, ceea ce după părerea mea nu va duce la absolut nimic bun, va deschide o Cutie a Pandorei, aşa cum s-a spus, vor exista şi alte tendinţe centrifuge din partea unor naţiuni care deja sunt violent eurosceptice şi violent naţionaliste şi izolaţioniste şi viitorul Europei din această clipă devine sumbru”, a adăugat Mircea Cărtărescu.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!