J.K. Rowling a povestit că i-a fost teamă că fostul soţ îi va arde manuscrisul "Harry Potter"

J.K. Rowling a povestit că i-a fost teamă că fostul soţ îi va arde primul manuscris din “Harry Potter”

J.K. Rowling a vorbit despre abuzul pe care l-a suportat din partea fostului ei soţ, spunând că acesta a încercat să-i ascundă manuscrisul primei cărţi a seriei „Harry Potter” pentru a o împiedica să-l părăsească.

Vorbind în „The Witch Trials of J.K. Rowling”, un serial podcast lansat zilele trecute, J.K. Rowling a descris relaţia ei cu Jorge Arantes ca fiind violentă și a spus că a trebuit să scoată din casă pe furiș pagini din roman pentru a le fotocopia în cazul în care acesta le-ar fi ars.

J.K. Rowling
J.K. Rowling

Îmi controla geanta de fiecare dată când veneam acasă. Nu aveam cheie de la uşă pentru că el trebuie să controleze uşa. Şi cred că nu este o persoană proastă. Cred că el ştia, sau bănuia, că voi încerca din nou.

J.K. Rowling

J.K. Rowling a spus că a trăit într-o „stare oribilă de tensiune” cu Arantes, în perioada în care încerca să nu-i dea de bănuit că urma să-l părăsească, scrie Hotnews.

J.K. Rowling: “Manuscrisul a fost ostaticul lui”

Şi totuşi manuscrisul a continuat să crească. Am continuat să scriu. De fapt, ştia ce însemna acel manuscris pentru mine pentru că la un moment dat a luat manuscrisul şi l-a ascuns şi acesta a fost ostaticul lui.

J.K. Rowling

Din ce în ce mai hotărâtă să-l părăsească, J.K. Rowling „lua zilnic, în secret, la lucru pagini din manuscris – doar câteva pagini ca el să nu-şi dea seama că lipseşte nimic – şi le fotocopiam”.

„Treptat, într-un dulap din camera personalului, puţin câte puţin, un manuscris fotocopiat a tot crescut, pentru că bănuiam că, dacă nu reuşeam cu totul, îl ardea sau îl păstra. Manuscrisul acela înseamnă încă atât de mult pentru mine. “

“Acesta a fost lucrul pe care l-am prioritizat pentru salvare. Singurul lucru care a contat în afară de asta, evident, a fost fiica mea. Dar în acel moment era încă în mine, aşa că era cât se poate de în siguranţă”, a spus J.K. Rowling.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!