“Glasul sângelui” de Robert Galbraith - recenzie

“Glasul sângelui” de Robert Galbraith

Glasul sângelui

Mă uit îngrozită la “Glasul sângelui” de Robert Galbraith/J. K. Rowling: volumul ESTE URIAŞ! Peste 800 de pagini, tipărite cu un corp de literă destul de timid!

Pe barba lui Dumbledore, ce vrajă foloseşte mama lui Harry Potter de reuşeşte să scrie, cu o cadenţă impresionantă, toate cărămizile care alcătuiesc seria poliţistă “Cormoran Strike”?!! Şi, mai ales, ce vrajă să folosesc eu ca să termin de citit cartea… măcar luna aceasta?

Căci să nu o citesc nici nu poate fi vorba. Lasă că e vorba de J.K. Rowling, pe care o iubesc pentru că a scris Harry Potter (şi o urăsc pentru că… s-a oprit din a mai scrie Harry Potter!). Lasă că e vorba de plăcerea mea vinovată, literatura poliţistă.

“Glasul sângelui”, al cincilea volum al seriei cu urâtul de Cormoran Strike 🙂

Dar eu una am aşteptat cu mare nerăbdare al cincilea volum pentru că urâtul de Cormoran Strike (şi chiar e urât, nu te lăsa păcălit(ă) de actorul care îl interpretează în ecranizarea seriei 🙂 )… deci urâtul ăsta a intrat, de la prima noastră întâlnire, în topul detectivilor mei preferaţi. Ok, nu are un picior, nu ştie să zâmbească şi este îngrozitor de ciufulit şi de încăpăţânat… dar toate acestea nu au făcut decât să-i sporească farmecul în ochii mei.

(Nu ezita să mă urmăreşti şi pentru alte consideraţii la fel de originale despre şarmul masculin 🙂 )

În plus, eu zic că mama lui Harry Potter a lălăit-o suficient în cele 4 cărţulii anterioare cu povestea de dragoste dintre Cormoran Strike şi secretara lui, Robin. Devenită între timp partenera cu drepturi egale în agenţia de detectivi, Robin este şi marea slăbiciune a lui Cormoran, chit că acesta nu şi-ar mărturisi sentimentele nici picat cu ceară. Însă dacă până acum puteam înţelege că statutul de femeie căsătorită îl împiedică pe Cormoran să… orice, Robin este în prezent o femeie divorţată. Ok, cam nevricoasă şi plângăcioasă, dar, orişicât, LIBERĂ!!!

Mă aştept la cel puţin un sărut

Deci, mă aştept la cel puţin un sărut. Sau un pupic. Sau hai, fie, măcar o îmbrăţişare acolo!!!

Până mă întorc cu recenzia, poţi să citeşti AICI ce am scris despre un alt volum al seriei, “Carieră malefică”.

A, şi ca să răspund unei întrebări pe care am primit-o de la o cititoare a blogului: în fiecare volum Cormoran rezolvă un alt caz, deci din acest punct de vedere cărţile nu au legătura între ele. Recomand, totuşi, citirea lor în ordinea în care le-a scris mama lui Harry Potter, ca să înţelegi ce e cu Robin, ce e cu Cormoran şi de ce sunt eu fiartă ca ei să se sărute odată!!!

Iar ordinea este aceasta:

“Chemarea cucului“ – poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

“Viermele de mătase“ – poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

“Carieră malefică” – poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

“Alb letal” – poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

“Glasul sângelui” – poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!