J.K. Rowling spune că nu îi pasă de cum va fi privită de generațiile viitoare: „Oricum voi fi moartă”

​J.K. Rowling spune că nu îi pasă de cum va fi privită de generațiile viitoare

​Scriitoarea britanică J.K. Rowling (57 de ani) a declarat că nu îşi face griji pentru modul în care va fi percepută de posteritate.

Cea mai bine vândută autoare din Marea Britanie grație cărţilor din seria „Harry Potter” a declarat într-un nou podcast că nu este deosebit de preocupată de modul în care va fi percepută de generaţiile viitoare, scrie Hotnews. J.K. Rowling a fost dur criticată pentru comentariile sale referitoare la femeile transgen.

J.K. Rowling
J.K. Rowling

„Nu mă plimb prin casă gândindu-mă la moştenirea mea”, a afirmat J.K. Rowling în primul episod din podcastul „The Witch Trials of J.K. Rowling”, lansat marţi.

Ce mod pompos de a-ţi trăi viaţa, să umbli de colo-colo gândindu-te: care va fi moştenirea mea? Oricum voi fi moartă. Îmi pasă de momentul prezent. Îmi pasă de cei vii.

J.K. Rowling

Podcastul este împărţit în şapte episoade. Acestea se bazează pe conversaţiile lui Rowling cu Megan Phelps-Roper, fostă membră a grupului anti-LGBTQ Biserica Baptistă Westboro. Phelps-Roper afirmă că „a renunţat la o viaţă marcată de extremism religios în 2012” şi a denunţat „retorica homofobă” a bisericii.

Phelps-Roper a spus că contactat-o pe J.K. Rowling în speranţa de „a-i înţelege perspectiva” în contextul controverselor care o vizează pe autoare şi a reacţiei violente stârnită de opiniile acesteia. În special, cele referitoare la persoanele transgen.

J.K. Rowling a respins acuzaţiile de transfobie. În ultimii trei ani autoarea a declanşat reacţii negative din partea susţinătorilor LGBTQ după ce a împărtăşit pe contul său de Twitter opinii catalogate de unii activiști drept „anti-trans”.

J.K. Rowling spune că a fost amenințată cu moartea din cauza opiniilor sale

Controversele au început după ce Rowling şi-a exprimat sprijinul faţă de o cercetătoare anti-trans care a fost concediată pentru că a scris pe Twitter că „bărbaţii nu se pot transforma în femei”. Apoi a „apreciat” mai multe mesaje pe Twitter în care erau exprimate opinii anti-trans și a promovat un magazin online anti-trans. Nu în ultimul rând, l-a criticat pe liderul Partidului Laburist din Marea Britanie pentru că a spus „femeile trans sunt femei”.’

Ea a fost acuzată de transfobie de către organizaţiile pentru apărarea drepturilor persoanelor LGBTQ din întreaga lume. Daniel Radcliffe, interpretul personajului Harry Potter, şi Anthony Rapp, cunoscut actor de pe Broadway, au denunţat declaraţiile scriitoarei.

Am primit până acum atât de multe ameninţări cu moartea, încât aş putea să îmi acopăr întreaga casă cu ele. Cu toate acestea, nu am încetat să îmi exprim părerile.

J.K. Rowling

Ea a mai denunţat faptul că, recent, trei activişti „s-au fotografiat în faţa casei, poziţionându-se cu mare atenţie pentru ca adresa să fie vizibilă”. Apoi au distribuit acele fotografii pe Twitter.

În 2020 Rowling a renunțat din cauza acuzațiilor și presiunilor la care a fost supusă la prestigiosul premiu „Ripple of Hope” (Rază de Speranță) decernat de Fundația Kennedy pentru Drepturile Omului.

sursa foto

Facebook Comments

Comentarii

  1. Foarte frumos site-ul tau .Cred ca ai lucrat foarte mult la el .Eu lucrez la unul de literatura juridica.Felicitari.

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!