Biblia pierdută. În apărarea romanului scris de Igor Bergler

“Biblia pierdută”. În apărarea romanului scris de Igor Bergler

Încă de când mi-am scris părerea despre “Biblia pierdută” a lui Igor Bergler, mărturisind cu toată sinceritatea că uluitoarea asemănare cu romanul „Codul lui Da Vinci” al lui Dan Brown nu m-a lăsat să mă bucur de creaţia autorului român, am plecat în căutarea unui cititor căruia să-i fi plăcut. Şi care să-şi poată argumenta părerea pentru anaarecarti.ro.

Căci, oricât aş îndemna eu pe toată lumea să citească romanele pe care noi le criticăm/le lăudăm aici pentru a-şi forma propria părere, tot mai corect mi se pare să ai în faţă două opinii. Nu doar “pro” sau doar “contra”. Şi acest lucru e valabil pentru orice “recenzie” apărută pe anaarecarti.ro. Sunt convinsă, aşa cum am scris şi în “Despre blog”, că ajungi să cunoşti o carte mai ales atunci când alţii care au citit-o îşi formează o părere total diferită de a ta.

Din păcate, deşi am găsit destui fani ai cărţii lui Igor Bergler, parcă a fost un făcut şi niciunul nu putea să aprofundeze afirmaţia “Mi-a plăcut pentru că… mi-a plăcut”.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Până la Adi, prietenul meu din copilărie… Zilele trecute am descoperit că “Biblia pierdută” l-a entuziasmat, aşa că i-am propus să explice “de ce” în câteva rânduri. Adi, om al provocărilor cum a fost mereu, a acceptat imediat,… ieşind ditamai textul.

Prin urmare, Adi, ai legătura.

“De ce am simţit nevoia să apăr “Biblia pierdută” a lui Igor Bergler?”

“De ce am simţit nevoia să apăr “Biblia pierdută” a lui Igor Bergler? Pentru că mie mi s-a părut o carte EX-CEP-ŢIO-NA-LĂ! Pasionat de istorie cum sunt, am fost uluit să descopăr munca titanică de documentare care stă la baza ei. L-am admirat şi l-am invidiat pe Igor Bergler pentru sursele şi resursele sale.

Eu nu consider această carte un roman poliţist, un thriller, ci un adevărat tratat de istorie. Și aceasta datorită volumului uriaş de date pe care îl conţine şi la care eu nu aş fi avut acces cu uşurinţă dacă mi s-ar fi pus brusc pata să studiez viaţa lui Vlad Ţepeş sau epoca în care acesta a trăit. Nici nu mă interesează cât la sută e adevăr istoric confirmat de cercetători şi cât e doar imaginaţia autorului. Şi dacă există informaţii pe care Igor Bergler le-a inventat pentru a umple goluri din istorie, felul în care le împleteşte cu datele confirmate este, dupa părerea mea, fără cusur.

Pe de-altă parte, eu iubesc România aceasta atât de greu încercată. Prin urmare, faptul că “Biblia pierdută” e scrisă de un român reprezintă încă “un plus” pentru mine.

Partea poliţistă a cărţii nu m-a interesat absolut deloc

Atât de mult mi-a plăcut cartea pe care iniţial am împrumutat-o de la un prieten încât nu am dormit până nu am terminat-o şi apoi m-am oprit în prima librărie pentru a mi-o cumpăra. Am simţit nevoia s-o am în biblioteca personală pentru a mă întoarce din când în când la ea.

Partea poliţistă a cărţii nu m-a interesat absolut deloc. O consider foarte slabă, o combinaţie a Rodicăi Ojog Braşoveanu & Haralamb Zincă & Agatha Christie în cele mai proaste zile de suspans ale domniilor lor. Prin urmare, sfatul meu este să nu vă apropiaţi de această carte ca de un roman poliţist, indiferent de ce scriu alţii sau de cum e promovată. Consideraţi-o o carte de istorie savuroasă şi punct”.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Comentarii

  1. Fff mare dreptate. Încadrată la carti de istorie se potriveste mai bine descrierea.
    Revin la opinia mea….o multitudine de informatii puse într-o poveste, din pacate povestea nu e captivantă…mai degraba plictisitoare. Nu scrie rau autorul dar nu se compara cu Dan Brown. Iubesc Romania.Iubesc românii dar nu si Biblia pierdută.
    In definitiv fiecare citeste ce-i place
    Felicitari

    1. Jur, Veronica, atunci cand am citit textul lui Adi la tine m-am gandit!!!

  2. Nu am putut efectiv s-o citesc. Mi s-a parut o copie extrem de ieftina a lui Dan Brown. Iar cand am citit Ion Pop si Bella Cotton am aruncat-o cat colo… Pe bune? Bella Cotton? Si un copil de gradinita gasea niste nume mai interesante… Ion Pop… Oribil. Ma zgarie pe ochi si pe suflet

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!