Acum avem și un păianjen inspirat din "Harry Potter"!
Harry Potter păianjen

Numele unei noi specii de păianjen, inspirat din “Harry Potter”

Poftim, acum avem și un păianjen inspirat din “Harry Potter”!

Se pare ca oamenii de știință din India sunt mari fani ai seriei de cărți și filme „Harry Potter”. Altfel nu se explică de ce au numit o nouă specie de păianjen după un personaj din lumea magică imaginată de J.K Rowling.

Păianjenul, susțin cei care l-au studiat, seamănă cu pălăria magică care decide în ce Case de la Hogwarts ajung elevii. Prin urmare, cercetătorii au numit creatura „Erovixia gryffindori” de la Casa Gryffindor (Cercetași), relatează CNN.

„Acest păianjen are o formă unică. El își trage numele de la artefactul magic, fabulos, atotștiitor – Jobenul Magic. Jobenul a aparținut vrăjitorului medieval, Godric Gryffindor, unul dintre cei patru fondatori ai Școlii de Magie Hogwarts”, se arată în Jurnalul Indian de Arahnologie.

Harry Potter păianjen

“Mama lui Harry Potter”, J.K Rowling, s-a arătat onorată de decizia cercetătorilor indieni de a boteza astfel păianjenul.

În Jurnalul Indian de Arahnologie, Erovixia gryffindori este descris ca fiind „o specie de arahnidă mică, criptică, nocturnă care se refugiază sub frunze pe timpul zilei”.

Păianjenul  este de dimensiuni foarte mici, cam cât unghia de la degetul mic. Totuși, a atras multă atenție pe rețelele de socializare pentru asemănarea cu Jobenul Magic.

Foto: CNN

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!